Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο από την εκκένωση της κατάληψης προσφύγων/μεταναστών απ'το ΚΚΕ στη...


Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοε 2015
Αναλυτικά: Tα ξημερώματα του Σαββάτου 7/11 το παλιό Εργατικό Κέντρο Λέσβου καταλήφθηκε απο πρωτοβουλία προσφύγων (ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, χρησιμοποιείται από το ΚΚΕ για να φυλάει τις μικροφωνικές του και άλλα ευτελή πράγματα, δεν έχει καν ρεύμα και είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης). Αλληλέγγυος κόσμος που ενημερώθηκε από επικοινωνία με την πρωτοβουλία προσφύγων και μεταναστών για την κατάληψη, έσπευσε σε βοήθεια.

Ομάδα 4 ατόμων του ΚΚΕ με απειλητικές διαθέσεις που ειδοποιήθηκαν απο παρατρεχάμενους τους, έφτασαν λίγο αργότερα στο εργατικό κέντρο και άρχισαν να τραμπουκίζουν κόσμο. Ζήτησαν “έναν έλληνα για να συνεννοηθούν” -μιας και προφανώς στο μυαλό τους οι πρόσφυγες είναι άβουλα υποκείμενα- και κράτησαν υβριστική στάση προς τους αλληλέγγυους αρνούμενοι να εκλάβουν την κατάληψη ως δράση των προσφύγων.

Κατά τα λεγόμενα τους, οι ίδιοι σκέφτονταν να ανοίξουν το κτίριο προς στέγαση προσφύγων. Επικαλέστηκαν την διανομή φαγητού που έκαναν στο λιμάνι και την επαφή με πρόσφυγες για να καταλήξουν στο ότι δε καταλάβαιναν “γιατί οι πρόσφυγες έπρεπε να προχωρήσουν σε κατάληψη” όταν θα “μπορούσαν να ζητήσουν να τους παραχωρηθεί ο χώρος”. Το αυτονόητο δικαίωμα του πρόσφυγα στη στέγαση και η διεκδίκηση του δηλαδή, θα πρέπει να τεθεί μόνο υπό μορφή παράκλησης για να είναι αποδεκτό και μόνο κάτω από την προϋπόθεση διαχείρισης του κτιρίου από'το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια της “κουβέντας" έδειξαν να υποχωρούν και ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να πάρουν μόνο αντικείμενα αξίας (μικροφωνική και ηχεία συγκεκριμένα) ενώ παραχώρησαν τα αναλώσιμα πράγματα που βρίσκονταν στο κυλικείο για να καταναλωθούν από τους πρόσφυγες. Αφού αποχώρησαν, μισή ώρα περίπου μετά, ήρθε ένας “μεθυσμένος” μεσήλικας ο οποίος επιτέθηκε πιάνοντας απ΄ το λαιμό έναν πρόσφυγα και φωνάζοντας του “τι ήρθατε να κάνετε εδώω, φύγετε” δέρνοντας τον, αλλά τελικά απωθήθηκε από αλληλέγγυους. (Τις επόμενες μέρες όταν ρωτήθηκαν μέλη του ΚΚΕ αν είχε σχέση μαζί τους, απάντησαν πως “όχι, δεν τον ξέρουμε”.)

(Συνέχεια του κειμένου στο http://www.provo.gr/lesvosupdate/)

Κείμενο Μεταναστών και Προσφύγων της Κατάληψης στο Πρώην Εργατικό Κέντρο στο http://musaferat.espivblogs.net/2015/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger