Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Δεν αρκεί η παράταση»… ~ Αναφέρουν πληγέντες της Σκοπέλου


Αγωνιούν για τις εξελίξεις οι επαγγελματίες της Σκοπέλου
Οι επαγγελματίες του νησιού υπογραμμίζουν ότι ζητούμενο είναι η προσωρινή αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων
«Σταγόνα στον ωκεανό» των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, χαρακτηρίζουν οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος του χρόνου. Η παράταση στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, θεσπίστηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που έπληξαν διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σκοπέλου. Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου αναμένουν ακόμη την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που θα δώσει το «πράσινο φως» για τις ειδικές ελαφρύνσεις και τις προσωρινές απαλλαγές που αποτελεί κοινό αίτημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
«Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι αρκετή, διότι από την πλευρά μας ζητούμε απαλλαγή, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σκλάβος, πρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου.
Παράλληλα ο κ. Σκλάβος επεσήμανε ότι τα κοινά αιτήματα θα τεθούν αύριο υπόψη του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.
«Είμαστε μετέωροι και θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να βοηθηθεί το νησί και ο επαγγελματίες, σύμφωνα με τις προφορικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και των υπουργών που επισκέφτηκαν τη Σκόπελο. Η παραπάνω απόφαση δεν μας καλύπτει και αυτό που ζητούμε είναι να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους οι κυβερνώντες, διότι νιώθουμε ότι όλες οι πόρτες είναι κλειστές» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκλάβος.
Την ανάγκη επίσπευσης της κοινής υπουργικής απόφασης για αναστολή -
απαλλαγή από φορολογικές υποχρεώσεις, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ΔΕΚΟ και Τράπεζες, για τουλάχιστον ένα χρόνο, τόνισε από την πλευρά ο Γιάννης Προβιάς, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πληγέντες επαγγελματίες του νησιού.
Ο ίδιος επαγγελματίας της Σκοπέλου υπογράμμισε παράλληλα ότι «δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το νησί είναι τουριστικός προορισμός και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κίνηση το χειμώνα. Τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφή παραμένουν κλειστά και κατά συνέπεια δεν αποτελεί βοήθεια για μας η παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων».
Ο ξενοδόχος Αντώνης Γκίκας, μέλος επίσης του Συλλόγου πληγέντων, ανέφερε από την πλευρά του ότι «είναι καλό ότι μας δίνουν, αλλά αυτό που ζητούμε όλοι είναι η υλοποίηση των προφορικών δεσμεύσεων που έχουμε λάβει. Θέλουμε απτές αποδείξεις πέρα από τις προφορικές δεσμεύσεις, προκειμένου να λάβουν «σάρκα και οστά» τα αιτήματά μας». Ο κ. Γκίκας επεσήμανε επίσης ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους και να ορθοποδήσουν επαγγελματικά, προσβλέποντας στη βοήθεια της πολιτείας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger