Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ακόμα περιμένουν οι πληγέντες της Σκοπέλου Τονίζει σε ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



      
      Την άμεση αποκατάσταση και ενίσχυση των πληγέντων της Σκοπέλου ζητά με ερώτηση από τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.
            Η ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου αναφέρει τα εξής: «Ενάμιση μήνα μετά την καταστροφική νεροποντή που έπληξε το νησί των Βορείων Σποράδων, τη Σκόπελο και οι κάτοικοι ακόμη μετρούν τις πληγές τους, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία. Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών και οικονομική ενίσχυση με την αρωγή της πολιτείας προκειμένου να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους οι πληγέντες του νησιού, δυστυχώς, δεν εκπληρώθηκαν μέχρι σήμερα. 

            Περισσότερες από 170 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, ενώ περίπου τόσες είναι και οι κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων είναι επιτακτική ανάγκη.  Η Κυβέρνηση δεν πρέπει άλλο να κωλυσιεργεί και να αφήνει στην τύχη του ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ένα νησί που αποτελεί «στολίδι» ιδιαίτερης ομορφιάς και τουριστικής προβολής για την χώρας μας.
            Όλο αυτό το διάστημα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του νησιού στερούνται οποιασδήποτε δυνατότητας εισοδήματος, καθώς ακόμη προσπαθούν να ορθοποδήσουν με τις πενιχρές τους δυνάμεις. Αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο, έρχεται να τους επιβαρύνει και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση των κατοίκων του νησιού. Είναι άμεση ανάγκη, προκειμένου να επιβιώσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, να δοθούν με γενναιοδωρία και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι αποζημιώσεις που προβλέπονται.
            Επιπροσθέτως, η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να παγώσει για ικανό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ενός έτους, τις οφειλές των πληγέντων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, απαραίτητο κρίνεται να παγώσουν με κυβερνητική πρωτοβουλία οι τραπεζικές τους υποχρεώσεις για ανάλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επλήγησαν και να προωθηθεί η δυνατότητα δανειοδότησης τους χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις για τρία έως τέσσερα χρόνια.
                Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός,
1.      Γιατί έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες της Σκοπέλου;
2.      Ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις προτίθεται να λάβει για τη διευκόλυνση των πληγέντων, σχετικά με την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών;» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger