Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

΄κάλεσμα της ΛΑΕ Μαγνησίας για την Απεργία της 12ης του Νοέμβρη.



 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τo καταστροφικό Μνημόνιο 3 και την ψήφιση των προαπαιτούμενων, υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

1. Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «Σοφών» για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξαθλίωσης των συνταξιούχων. Η κατεδάφιση των συντάξεων και συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι  συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας με το 3ο μνημόνιο.


2. Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζουν το μαύρο μέλλον που προετοιμάζουν.

3. Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλά δημόσια νοσοκομεία μένουν χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτικά υλικά, με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτο.

4. Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις.

5. Η φτωχομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται με την πρωτοφανή υπερφορολόγηση και τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής.

5. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Τα προεκλογικά ψέματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, με την απάτη   των κοινωνικών ισοδύναμων, καταρρέουν. Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε για την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία παρά μόνο νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις γιατί είναι υποταγμένη  στους δανειστές, την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο που επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!!!
Με την παλλαϊκή συμμετοχή οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεπεράσουν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με την κλιμάκωση και το συντονισμό των αγώνων μπορούν να έχουν κατακτήσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και στηρίζει τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλλει στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.
Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός Κοινωνικού και Πολιτικού Ενωτικού Μετώπου που θα προτάξει ένα πραγματικά εναλλακτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση, με  στόχους όπως η παύση πληρωμών στους δανειστές, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών,  η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, η έξοδος από την ευρωζώνη και η σύγκρουση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ.

     Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!!

► Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.
► Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
► Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών.
► Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000.
► Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
► Δεν αποδεχόμαστε τη διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος
► Στηρίζουμε τους απεργούς της ΒΙΣ και όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια που αντιμετωπίζουν εργοδοτικές επιθέσεις.  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!


ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ της 12ης Νοέμβρη!!

ΒΟΛΟΣ, στις 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger