Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και φορολογία Δεκάδες προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου


Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι πληγέντες επιχειρηματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι συγκροτούν Σύλλογο, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα απαλλαγή για δύο χρόνια από τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία. Οι εκατόν ογδόντα επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά, ζητούν από την πολιτεία διετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τις φορολογικές, τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, προκειμένου να κατορθώσουν να σταθούν στα πόδια τους. Το παραπάνω αίτημα διατυπώνεται εξίσου δυναμικά από όλους, ενώ στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εισακουστεί η φωνή τους από τους άνωθεν κρατούντες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σκλάβος, ο οποίος είναι επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής που έχουν συγκροτήσει οι πληγέντες, επεσήμανε ότι έχουν ήδη κατατεθεί τα απαιτούμενα έγγραφα για την σύσταση του Συλλόγου που απαρτίζεται από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Παράλληλα συστήνεται ήδη και άλλος φορέας, επαγγελματιών και βιοτεχνών της Σκοπέλου, προκειμένου να υπάρχει κοινή δράση, πρωτοβουλίες και πεδίο διεκδίκησης για τους επαγγελματίες του νησιού.
Στο μεταξύ «συλλέγουμε δικαιολογητικά, ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της θεομηνίας, έχουμε καταρτίσει, παράλληλα, το οργανόγραμμα με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου και συγκεντρώνουμε τα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να αρχίσουμε να διεκπεραιώνουμε τους φακέλους» όπως τόνισε ο ίδιος.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα σε διάστημα 15 ημερών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να καταρτιστούν οι φάκελοι, να καταγραφούν επακριβώς οι ζημιές και να υπάρξει πλήρης και λεπτομερής εικόνα, έτσι ώστε να διεκδικήσουν από κοινού τις αποζημιώσεις από την πολιτεία.
Ο επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής έχει αποστείλει ήδη έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, ζητώντας συνάντηση, προκειμένου να του εκθέσει τα κοινά προβλήματα και αιτήματα. Παράλληλα, ο ίδιος επαγγελματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού και αναμένει να οριστεί το πολυπόθητο ραντεβού μαζί του, ενώ στο μεταξύ, θα σταλούν επιστολές με τα αιτήματα των πληγέντων σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger