Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ



Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ενθύμια Βαλκανικών Πολέμων 1912-13» που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Προηγήθηκε ημερίδα στον ίδιο χώρα με θέμα της την εποπτεία των Βαλκανικών Πολέμων με διακεκριμένους ομιλητές.
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή «Βόλος – Μαγνησία 2021» στην παραλία του Βόλου για την παρουσίαση της πρότασης υποψηφιότητας του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.
Τέλος, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, συνοδευόμενη από τον Πολιτευτή και Γραμματέα της Συντονιστικής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Νίκο Ρούμπο, παρέστη στην επιμνημόσυνη καταθέτοντας στεφάνι,για τα 71 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου από τα στρατεύματα κατοχής, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Βόλο.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου, η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:
«Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα  χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την Κίτρινη Αποθήκη, το Καζανάκι, την Δράκεια, τις Μηλιές, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας. Έχουμε  χρέος  να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά δρόμος ανοικτός για τις δυνάμεις του φασισμού και της βίας. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να σεβόμαστε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger