Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ο "Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον αρχιρασοφόρο"


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει το «Εθνος της Κυριακής» υπήρξε «Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο».
Κι ενώ η εφημερίδα μας ενημερώνει μέχρι το μενού που περιλάμβανε ο δείπνος του πρωθυπουργού με τον αρχιρασοφόρο που έγινε την περασμένη Τετάρτη («λόγω της ημέρας επιλέχτηκε νηστίσιμο μενού, που περιλάμβανε καλαμάρι, λαβράκι και σαλάτες», μας λέει η εφημερίδα) περιορίζετε να μας πει ότι οι δυο πλευρές κατέληξαν σε ένα «ιερό συμβιβασμό».

Δεν μαθαίνουμε κάτι ιδιαίτερο απ’ αυτό το ρεπορτάζ εκτός απ΄ το ότι στην συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου ήταν παρών και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, (αυτό έχει την σημασία του) και του ότι «και οι δυο πλευρές ξορκίζουν ένα σενάριο ρήξης μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας».

Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περισσότερο σ’ αυτό το γεγονός που επικαλείται η εφημερίδα, ούτε να κάνουμε αναφορά στις αντιλήψεις περί διαχωρισμού κράτους –εκκλησίας που έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μένουμε όμως με μια απορία. Γιατί η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου έπρεπε να μην δει το φως της δημοσιότητας δίνοντας τα περιθώρια στην εφημερίδα να μιλάει «περί μυστικού δείπνου»; Αν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση υπήρχε κανένας λόγος να μην δει το φως της δημοσιότητας;

Απ’ ότι θυμόμαστε τις επισκέψεις του στο Βατικανό και στο «άγιο» Όρος ο ελληνας πρωθυπουργός τις είχε συνοδέψει με φωτογραφίες και δηλώσεις.

Τώρα γιατί αυτή η τακτική της μυστικοπάθειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger