Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Άτοκα δάνεια, πάγωμα οφειλών και καταβολής ΕΝΦΙΑ σε πληγέντες για το νησί της Σκοπέλου.

Στα μέτρα της Κυβέρνησης, όπως ανήγγειλε στην ΟΕΒΕΜ ο βουλευτής Μ. Μπαλλής

οεβεμ
Άτοκα δάνεια, πάγωμα οφειλών και καταβολής ΕΝΦΙΑ, αλλά και επιτάχυνση αποζημιώσεων σε πληγέντες περιλαμβάνονται στα μέτρα της Κυβέρνησης, όπως ανήγγειλε στην ΟΕΒΕΜ ο βουλευτής Μ. Μπαλλής.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ.κ. Πλαστάρας Τρύφων, Λαλίτσας Ευάγγελος και Καναβιτσά Δωροθέα με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Μπαλλή Συμεών.
Στο Βουλευτή δόθηκαν οι θέσεις των ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ όσο αφορά τις προτάσεις που εκφράζονται για το νησί της Σκοπέλου. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προτάσεις της Ομοσπονδίας τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό κομμάτι.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά και στις τραπεζικές υποχρεώσεις των πληγέντων και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να δοθεί μια παράταση ή αναστολή στην πληρωμή των υποχρεώσεων. Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ ότι μετά από συζητήσεις που είχε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν πρωτοβουλίες προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις: Άτοκα δάνεια για επαγγελματική αποκατάσταση ζημιών εξοπλισμού. Πάγωμα οφειλών σε ΕΦΟΡΙΑ, ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Πάγωμα καταβολής ΕΝΦΙΑ 2015.
Επιτάχυνση διαδικασιών για αποζημιώσεις που δικαιούνται να πάρουν.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλλή οι τέσσερις παραπάνω ενέργειες θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ενώ υποσχέθηκε να προωθήσει τις θέσεις ΓΣΕΒΕΕ- ΟΕΒΕΜ προκειμένου να εμπλουτιστούν με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των προτάσεων.
Επίσης από την ΟΕΒΕΜ, τέθηκε το θέμα παράταση των επιταγών οι οποίες έληγαν μέχρι 31 Αυγούστου 2015 και είχαν πάρει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2015. Στο θέμα αυτό, ζητήθηκε να δοθεί μια πιο γενναία παράταση, προκειμένου οι επαγγελματίες, βιοτέχνες – έμποροι να βοηθηθούν και να μπορέσουν να ικανοποιήσουν και τις υποχρεώσεις τους έναντι των επιταγών αλλά και πλήθος άλλων υποχρεώσεων (φορολογικών – ασφαλιστικών κ.τ.λ).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ότι παράγουμε που είναι μια ωφέλιμη δράση και ο κ. Μπαλλής εξέφρασε την στήριξη του στο Κίνημα. Επίσης αναφορά έγινε και στο θέμα του αεροδρομίου στο οποίο και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να ενεργοποιηθούν για την αξιοποίηση της σπουδαίας υποδομής προκειμένου να πάψει η απαξίωση του και να οδηγηθούμε στη άμεση αξιοποίηση.
Αναφορικά με το αεροδρόμιο συμφωνήθηκε να καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας μιας μικτής ομάδας στήριξης – ανάπτυξης του αεροδρομίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Βιοτεχνικό πάρκο όπου δόθηκαν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες εκεί επιχειρήσεις. Έγινε ενημέρωση ότι ετοιμάζεται Νόμος για τα εργοστάσια που έχουν κλείσει να έχουν τη δυνατότητα να ξανά λειτουργήσουν με το ίδιο αντικείμενο με επιδότηση. Η ΟΕΒΕΜ πρότεινε να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ζωντανέψουν όλα εκείνα τα ακίνητα ακόμα και με την αλλαγή χρήση τους (νομοθετική πρωτοβουλία). Συμφωνήθηκε όπως παραλάβει πλήρη φάκελο προβλημάτων του ΒΙΟΠΑ την Πέμπτη 15/10/2015 μετά την συνάντηση του Βιοτεχνικού τμήματος της Ομοσπονδίας και την πλήρη καταγραφή από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
Τέλος εκφράστηκαν οι προβληματισμοί που έχουν αναπτύξει οι ΕΒΕ αναφορικά με τις υποχρεώσεις πληρωμών έναντι του Επιμελητηρίου (συνδρομή), ΓΕΜΗ και εκτύπωση δικαιολογητικών. Τα ποσά που πρέπει να πληρώνονται προς τις παραπάνω υπηρεσίες θα πρέπει να εκλογικευθούν και να προσαρμοστούν στις νέες οικονομικές συνθήκες. Δεν μπορούν τα ποσά να παραμένουν ίδια όταν οι τζίροι των επιχειρήσεων παρουσιάζουν κάθετη πτώση.
Τέλος εκφράστηκε η κοινή θέση για περεταίρω στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Βουλευτή κ. Μπαλλή Συμεών.
Για τον Περιφερειάρχη
Στο μεταξύ, η ΟΕΒΕΜ συγχαίρει τον Περιφερειάρη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ο οποίος στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, υιοθέτησε πλήρως τις κοινές θέσεις ΓΣΕΒΕΕ-ΟΕΒΕΜ στο Φορολογικό- Ασφαλιστικό κομμάτι, αποκατάστασης ζημιών επιχειρήσεων και κοινωνική προστασία, κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger