Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Δεν εγκαταλείπουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες. Μέσα στην εβδομάδα βγαίνουν στους δρόμους σε Αργολίδα και Λακωνία

Δεν εγκαταλείπουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες. Μέσα στην εβδομάδα βγαίνουν στους δρόμους σε Αργολίδα και Λακωνία Δεν εγκαταλείπουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που αντιδρούν στα φορολογικά μέτρα που έρχονται μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου. Πιστοί στις «υποσχέσεις» τους ότι από τον Οκτώβριο θα βγουν ξανά στους δρόμους η αρχή γίνεται από την Λακωνία όπου την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λακωνίας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Σπάρτης στις 10:00 π.μ.. Επίσης στη Νίκαια της Λάρισας στις 11/10 θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα προχωρήσουν αγρότες μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα δήλωσαν και οι κτηνοτρόφοι μέλη της ΠΕΚ.

Ειδικότερα,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για το θέμα των βοσκοτόπων, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το θέμα των επιδοτήσεων και των εξισωτικών αποζημιώσεων, με τους κτηνοτρόφους να υπογραμμίζουν πως αν εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο, τότε ο κλάδος οδεύει προς τον αφανισμό.
Σχετικά με τους σχεδιασμούς των κτηνοτρόφων μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της ΠΕΚ, κ. Δημήτρης Καμπούρης: είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Δεν είναι δυνατών να επιτρέψουμε να “περάσουν” αυτά τα φορολογικά μέτρα αφού θα σημάνουν το τέλος του πρωτογενούς τομέα».
Και πρόσθεσε: «Επίσης είναι ανήκουστο να καθυστερούν πληρωμές, τόσο της εξισωτικής όσο και των βιολογικών εδώ και τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό το θέμα αν δεν υπάρξει διευθέτηση και πληρωμή είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε έως και τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχοντας ως νομικό σύμβουλο την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Ξεσηκώνονται και στην Αργολίδα

Τέλος να σημειωθεί ότι δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.) την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (πρώην Νομαρχία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger