Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σποράδες Αμεση αποκατάσταση των ζημιών ο Γιάννης Προβιάς, ο οποίος μετέχει στην επιτροπή των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, επεσήμανε ότι «η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα το κράτος.



Πενταμελή επιτροπή συγκρότησαν οι πληγέντες της Σκοπέλου μετά τη θεομηνία που σάρωσε το νησί, ζητώντας από την πολιτεία να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς προς την κατεύθυνση των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των ζημιών.
Σε επιστολή που απέστειλαν στους φορείς, οι πληγέντες της Σκοπέλου ζητούν να κινηθεί ταχύτερα ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να κλείσουν οι βαθιές πληγές που άνοιξε η θεομηνία. Εξίσου βασικό είναι το αίτημα της αποζημίωσης και παράλληλα η θέσπιση μέτρων ανακούφισης. Στο πλαίσιο αυτό έχει υποβληθεί το αίτημα της αναστολής πληρωμών προς τις ΔΕΚΟ, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, για εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για δύο χρόνια, έως ότου κατορθώσουν να ορθοποδήσουν οι επαγγελματίες, με τη συνδρομή άτοκων Τραπεζικών δανείων.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Προβιάς, ο οποίος μετέχει στην επιτροπή των πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, επεσήμανε ότι «η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα το κράτος. Είναι πολύ σημαντική η αποκατάσταση του νησιού, διότι ο καιρός περνάει, οι ζημιές είναι τεράστιες στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού και το μεγαλύτερο πλήγμα για μας θα είναι αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές έως την επόμενη σεζόν».

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οικείες, επιχειρήσεις και υποδομές του νησιού είναι ανυπολόγιστες και ενώ προχωράει η διαδικασία αποκατάστασης με τη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού και των μηχανημάτων που έχει στη διάθεσή του το νησί, οι επαγγελματίες αναμένουν με έκδηλη αγωνία τις αποζημιώσεις που θα τους επιτρέψουν να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε η κατακλυσμιαία βροχή των προηγούμενων ημερών.

Παράταση πληρωμής
Στο μεταξύ, με απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, παρατείνεται η εμπρόθεσμη πληρωμή του Α’ Εξαμήνου του 2015 για όλους τους ασφαλισμένους (στο παλιό και νέο ασφαλιστικό) έως και τις 09.10.2015, λόγω τραπεζικής δυσλειτουργίας. Η εξόφληση των ήδη εκδοθέντων Ειδοποιητηρίων Πληρωμής, θα μπορεί να γίνεται στα Τραπεζικά Ιδρύματα (ATTICA και ETE) από 02.10.2015 έως και 09.10.2015. Για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλληνίας και της Σκοπέλου, η καταληκτική ημερομηνία της 9-10-2015 να ισχύσει τόσο για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τρεχουσών εισφορών, όσο και για τις δόσεις των ρυθμίσεων (διακανονισμός οφειλών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger