Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές και αντιδραστικοί από την Συρία!

Ανακοίνωση τύπου

Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές και αντιδραστικοί από την Συρία!
Καμία εμπλοκή της χώρας μας!
Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές!


Πέμπτη 1/10/2015

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που ξεκίνησε η Ρωσία στο έδαφος της κεντρικής και βορειοδυτικής  Συρίας την Τετάρτη 30/9/2015, δύο μόνο σίγουρα αποτελέσματα θα έχουν:
- Θα προκαλέσουν νέους ποταμούς αίματος και καταστροφών στο συριακό λαό, βαθαίνοντας τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και αυξάνοντας τα απελπισμένα καραβάνια των προσφύγων.
- Θα πολλαπλασιάσουν τους κινδύνους για μια ευρύτερη πολεμική σύγκρουση στην περιοχή, πίσω από την οποία -άμεσα ή έμμεσα, δια αντιπροσώπων- μαίνεται  ένας σκληρός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


Ο λαός της Συρίας, αλλά και ευρύτερα όλοι οι λαοί της περιοχής, θα είναι και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι από τη νέα κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, είτε αυτή καθοδηγείται από την Ουάσιγκτον είτε από την Μόσχα είτε από το Παρίσι, είτε από κάποια διεθνή συμμαχία με την αιγίδα του ΟΗΕ. Θα γίνουν και πάλι ζωντανοί στόχοι των πολεμικών μηχανών τους και ταυτόχρονα αντικείμενα αισχρής διαπραγμάτευσης για την επαναχάραξη των συνόρων της περιοχής .

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει τις ρώσικες αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας, όπως επίσης και εκείνες της Γαλλίας ή της συμμαχίας των κρατών με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Καταδικάζει κάθε εξωτερική επέμβαση από τοπικές αντιδραστικές δυνάμεις της περιοχής, όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία ή το Ισραήλ. Καλεί τον αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα να διατρανώσει μαζικά την αντίθεσή του σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, αλλά και να συνεχίσει πιο αποφασιστικά να εκδηλώνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καλεί τον ελληνικό λαό να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλέξει την χώρα σε καμιά πολεμική επιχείρηση ενάντια στο συριακό λαό με οποιοδήποτε πρόσχημα και διεθνή αιγίδα. Απαίτηση που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά από τα "καλά λόγια" του Ομπάμα προς τον Τσίπρα και τα ανταλλάγματα που σημαίνουν.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Αλληλεγγύη στο συριακό λαό και στους πρόσφυγες!
Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger