Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Κοινό αίτημα αιρετών και πληγέντων Σκοπέλου αναστολή πληρωμών από τη θεομηνία


Πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου σύμφωνα με την οποία κοινό αίτημα είναι η απαλλαγή πληρωμών των πληγέντων επαγγελματιών του νησιού για δύο χρόνια, προωθούνται από τη δημοτική αρχή του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες διαπαραταξιακή συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Σκοπέλου, Χρήσου Βασιλούδη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Σκοπέλου ενημέρωσε τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τους συναρμόδιους υπουργούς, μεταφέροντάς τους το αίτημα της αποζημίωσης των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε το νησί.

Στη διάρκεια της διαπαραταξιακής συνάντησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης των κοινών αιτημάτων του νησιού, τα οποία συνάδουν με τη σχετική απόφαση που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου.
Συγκεκριμένα, το αίτημα που προωθείται δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση είναι η εξ ολοκλήρου αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί, η χρηματοδότηση των μελετών και στη συνέχεια η αποκατάσταση των υποδομών του δήμου, οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές λόγω της θεομηνίας.
Στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου το κοινό αίτημα είναι η απαλλαγή των πληγέντων από φόρους, ΕΝΦΙΑ, υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς φορείς αλλά και σε δάνεια Τραπεζών για δύο χρόνια.
Τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, θα προωθήσουν συντονισμένα τα θέματα του νησιού, προκειμένου να δοθεί λύση στα κοινά αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger