Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Άλλο σύστημα εκπαίδευσης με προτεραιότητα στα ΑμεΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Ειδική Αγωγή στο Βόλο

ΓΚΟΥΣΚΟΥ ΚΚΕ
Για ένα άλλο σύστημα εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές με ειδικές ανάγκες θα είναι προνομιούχοι και εν θα οδηγούνται στο περιθώριο όπως γίνεται σήμερα στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, έκανε λόγο το μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αγγελική Γκούσκου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παρκ».

Η ομιλήτρια υπογράμμισε ότι αν και ξεπεράσαμε τα μέσα Οκτωβρίου, μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν να υπολειτουργούν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, δομές που είναι ελάχιστες, υποστελεχωμένες, με ανύπαρκτη χρηματοδότηση. Πρόσθεσε δε ότι τα ΑμεΑ βιώνουν πιο τραγικά την πολιτική των διαρκών περικοπών και την απαράδεκτη, απάνθρωπη και εγκληματική εις βάρος τους εγκατάλειψη, ενώ στερούνται διαρκώς πολύτιμες υπηρεσίες που χρειάζονται για τις πρόσθετες ανάγκες.
Η κα Γκούσκου τόνισε ότι αν η Ελληνική οικογένεια έχει θιγεί από τα μέτρα, με εκείνες που έχουν παιδιά με αναπηρία, να βιώνουν με πιο έντονο τρόπο τα αδιέξοδα και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο θέμα, όπως και γενικότερα αυτό της Παιδείας, είναι στην πρώτη γραμμή του ΚΚΕ.
ΚΚΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
“Είναι μια στρατηγική, πολιτική κατεύθυνση και μια κατάσταση που υλοποιείται στο σύνολο της Ε.Ε. Η ειδική αγωγή έχει κόστος και θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το κόστος και εντάσσουν αυτά τα παιδιά στα γενικά σχολεία, χωρίς δομές οδηγώντας τα στο περιθώριο», ανέφερε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Η πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την Αγγελική Γκούσκου, αφορά στη λειτουργία των δομών, στη μονιμοποίηση του προσωπικού, κανένας επιχειρηματίας στα σχολεία και αυτά τίθενται ως κόκκινη γραμμή και με αγώνα, διεκδίκηση και σύγκρουση θα επιτευχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger