Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Δευτέρα 26 Οκτώβρη προχωρούν οι φαρμακοποιοί με βάση την ομόφωνη  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει τη συμμετοχή και μη φαρμακοποιών στην ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων.

Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, στη 1.00 το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών, στη συνεδρίαση του ΠΦΣ, κατέθεσε πλαίσιο με το οποίο καλούσε να οργανωθούν οι απεργίες από τους τοπικούς Συλλόγους, με Γενικές Συνελεύσεις και τοπικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών τονίζει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετεί τα τελευταία κομμάτια του παζλ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και γι' αυτό ο αγώνας των φαρμακοποιών πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Στην πρότασή της, η ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών, ξεκαθάρισε ότι η μήτρα των προβλημάτων, είναι η «επιχειρηματικότητα» και η «ανταγωνιστικότητα» στον χώρο της Υγείας, για αυτό, απαιτείται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger