Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ποσό 100.000 ευρώ θα δοθεί στη Σκόπελο τη να κάνουμε με αυτά τα λεφτά ?


Το ποσό των 100.000 ευρώ θα δοθεί σε πρώτη φάση στο δήμο Σκοπέλου από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες.
Σχετική ενημέρωση είχε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με την παράλληλη προφορική δέσμευση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για εκταμίευση και άλλου ποσού.

Τα χρήματα που θα διατεθούν στο νησί είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με το αίτημα που υποβλήθηκε στην πολιτεία, αλλά όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την καταβολή των αποζημιώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες του νησιού είναι πολύ μεγάλες, διότι αφενός πρέπει να καλυφθούν τα τρέχοντα προβλήματα και αφετέρου να βρεθεί χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.
Το βλέμμα της δημοτικής αρχής είναι στραμμένο προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των λιμανιών Σκοέλου και Αγνώντα, στα τμήματα που έχουν καταστραφεί λόγω της ορμητικής καθόδου των όμβριων υδάτων, το οδικό και αγροτικό δίκτυο και γενικότερα όλα τα σημεία που έχουν πληγεί.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών που καταβάλλονται, τίθενται παράλληλα οι αποζημιώσεις των πληγέντων, οι οποίοι είναι αδύνατο να καλύψουν το κόστος της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσε η θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου.
Επιχειρήσεις και οικίες του νησιού, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, αναμένουν τη συνδρομή της πολιτείας, προκειμένου να κλείσουν οι τεράστιες πληγές που άνοιξε το «τσουνάμι», το οποίο σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger