Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Exit polls: δείτε τα πρώτοι εδώ

Exit polls: Πότε θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών
Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εκτιμάται ότι θα εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτέμβρη.
 

Επαρκής, έτσι, εικόνα για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2015, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι πολύ μικρή (1%), θα υπάρχει μετά τις 21:00 το βράδυ (μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες). Και αυτό γιατί οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου, διαδικασία που ήταν πιο χρονοβόρα.
Παρόλα αυτά, πολίτες και κόμματα θα πάρουν μία πρώτη... γεύση, αμέσως με το που κλείσουν οι κάλπες (19:00), όταν και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls.

Τα αποτελέσματα των εκλογών 2015 θα μεταδοθούν ηλεκτρονικά από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας.
Η ίδια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο δημοψήφισμα, όχι όμως σε όλες, αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.
Τα αποτελέσµατα των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ) και µετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο - διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ), το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τµήµα, θα µεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασµών κοµµάτων ή συνασπισµών συνεργαζοµένων κοµµάτων ή µεµονωµένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νοµού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ακολούθως θα γίνει η µετάδοση του αποτελέσµατος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).
Όσον αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, από τη Singular Logic έγινε γνωστό, ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας.

Σε περίπτωση που γίνουμε μάρτυρες ενός... θρίλερ αναφορικά με τα κόμματα που βρίσκονται στο όριο του 3%, η ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από την πλευρά του υπουργείου, τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Ο κ. Μανιτάκης προέτρεψε εκ νέου τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές πιθανόν είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. «Η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι απλώς υποχρέωση, είναι καθήκον των πολιτών να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ελεύθερα, συνειδητά και υπεύθυνα και να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger