Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Debate ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Όσοι έκατσαν εχθές το βράδυ να παρακολουθήσουν το debate των πολιτικών αρχηγών, εκτός του ότι έχασαν τζάμπα και βερεσέ τρεις ώρες, σίγουρα θα τους ηρθε να πυροβολήσουν την τηλεόραση τους.
Οι….. «αρχηγοί», ήταν το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΟΙ, και επί της ουσίας, ΟΥΔΕΝ! Βέβαια θα μου πείτε, τέτοιου είδους «μονομαχίες», είναι ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΕΣ, και σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη και ΟΧΙ να παρουσιάσουν κάτι ουσιώδες. Είναι τα «πανηγυράκια» των κομμάτων και των κομματόσκυλων, και τίποτα παραπάνω.
Πάμε να δούμε αποσπασματα  ενός από τα εκατοντάδες άρθρα που κυκλοφορούν από τις δυο το βράδυ, μετά τη λήξη του «σοου»….
«Debate σούπα με ανούσια ένταση
Δυο συγκρούσεις μια για τα υποβρύχια μεταξύ Καμμένου-Μεϊμαράκη και μια για τα κανάλια ανάμεσα σε Τσίπρα-Τρέμη

Μετά από τις τρεις ώρες, στις 12:15 τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε το πρώτο Debate των επτά πολιτικών αρχηγών στα στούντιο της ΕΡΤ, αφήνοντας μια σχεδόν αδιάφορη γεύση σε όσους το παρακολούθησαν, χωρίς ερωτήσεις ουσίας και με τοποθετήσεις συχνά εκτός θέματος. Οι τόνοι ανέβηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις και πάντα off camera, καθώς αυτό είχε αποφασίσει η διακομματική επιτροπή, ενώ δεν υπήρχε και απευθείας διάλογος μεταξύ των αρχηγών, παρά μόνο καρφιά και σπόντες. Σε επίπεδο ειδήσεων καταγράφηκε μόνο η αλλαγή στάσης του Πάνου Καμμένου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, υπό προϋποθέσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ένταση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Όλγας Τρέμη επί του θέματος της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπήρξε και μια στιγμή έντασης ακόμα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη…………….
……………Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε τόσο στη τελική τοποθέτησή της όσο και εξερχόμενη του κτιρίου της ΕΡΤ ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να «επιβάλλει κυβέρνηση συνεργασίας», προσπαθώντας να αναδείξει το κόμμα της ως εγγυητή της σταθερότητας, απευθυνόμενη ουσιαστικά στους ευρωπαίους εταίρους και σε συντηρητικό ακροατήριο………..
……………..Αξιζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν ενστάσεις για τη διαδικασία του debate,την οποία όμως συμφώνησε και επέβαλε στους δημοσιογράφους η διακομματική επιτροπή.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε αλλαγή των όρων εξερχόμενος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ έντονη κριτική στη διαδικασία άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Έντονη ήταν και η αντίδραση των δημοσιογράφων στη διαδικασία που ορίστηκε από τη διακομματική επιτροπή, ενώ στους εκπροσώπους των κομμάτων επιτέθηκε και ο συντονιστής της συζήτησης.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν μεταξύ τους συζητήσεις στο περιθώριο του debate χωρίς ωστόσο να υπάρξει καταγραφή από τις κάμερες, όπως είχε προαποφασίσει η διακομματική επιτροπή.
Σύμφωνα με τη Σία Κοσιώνη η έναρξη του debate καθυστέρησε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα αλλαγής των όρων του δαλόγου ώστε να μπορούν οι αρχηγοί να απαντούν απευθείας στις ερωτήσεις που δέχονται.

Εν τέλει δεν άλλαξαν οι όροι παρά τη διαβούλευση της διακομματικής επιτροπής ενώ το debate βρισκόταν σε εξέλιξη.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Αδέλφια, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ….. Τώρα, ΑΝ κάποιος κατάλαβε ΤΙ έγινε χθες βράδυ, ΑΝ διαφωτίστηκε από τις στημένες ερωτοαπαντήσεις, ΑΝ κατάλαβε ΤΙ περιμένει τη χώρα μετά τις εκλογές, να μας το πει να τον χειροκροτήσουμε. Ουσιαστικά, επί τρεις ώρες παρακολουθούσαμε αρχηγούς και τσιράκια να μας κοροϊδεύουν, και να μας προειδοποιούν έμμεσα πως οι ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ μετά τις εκλογές θα κουμανταρουν τη χώρα.
Με τις υγείες μας.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger