Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γλέζος, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το «σύστημα Μαξίμου» άσκησε ο Μανώλης Γλέζος κρατώντας, παράλληλα, αποστάσεις από τη Λαϊκή Ενότητα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για το ΚΚΕ.
Ο Μανώλης Γλέζος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι η υποψηφιότητά του θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο.
«Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε τη σκληρή κριτική του προς τις αποφάσεις τις προηγούμενης κυβέρνησης τονίζοντας ότι «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;».
Πάντως, ο Μανώλης Γλέζος κράτησε και τις αποστάσεις του από τη Λαϊκή Ενότητα εκφράζοντας την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι το κοινό νόμισμα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προσέθεσε ότι δεν ευθύνεται το κοινό νόμισμα αλλά ο δανεισμός.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΛΑ.Ε. οι Κώστας Ήσυχος, Ραχήλ Μακρή, και Γιάννης Σταθάς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη.

Λαϊκή Ενότητα: Απεριόριστος σεβασμός στον Μ. Γλέζο

Η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι οι σκέψεις και οι διαπιστώσεις του κ. Γλέζουν «πάντα είναι χρήσιμες για την Αριστερά και τη δημοκρατία στον τόπο».
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Μ. Γλέζου σήμερα στην ΕΣΗΕΑ τόσο η αποχώρηση του Κ. Ήσυχου από την αίθουσα προκειμένου να παρευρεθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη βουλή, αλλά και η προγραμματισμένη επίσης συνεδρίαση της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων της Λαϊκής Ενότητας, όπου έπρεπε να παρευρεθεί και ο Δημήτρης Στρατούλης, ερμηνεύτηκαν λανθασμένα από ορισμένα ΜΜΕ, υπονοώντας ενδεχόμενο προβληματισμό για το περιεχόμενο της συνέντευξης. Κάθε άλλο. Όπως τόνισαν τα δυο στελέχη υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός στον Μ. Γλέζο, όπου οι σκέψεις και οι διαπιστώσεις του πάντα είναι χρήσιμες για την Αριστερά και τη δημοκρατία στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger