Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

"Το ανάστημα του ΟΧΙ απέναντι στην μνημονιακή ισοπέδωση



Το ανάστημα του ΟΧΙ απέναντι στην μνημονιακή ισοπέδωση.
Κάθε φορά μπροστά σε εθνικές εκλογές οι πολιτικές ηγεσίες των  μεγάλων αστικών κομμάτων έκαναν το άσπρο-μαύρο και μας υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια. Αυτή τη φορά, παλιοί και νέοι υποστηρικτές των μνημονίων με τη συναίνεση των δανειστών ζητούν να σβήσουν την πολύ νωπή λαϊκή εντολή του ΟΧΙ στην μνημονιακή ισοπέδωση.
Όλοι εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που ψηφίσαμε ΟΧΙ ( 62%) την 5η Ιούλη απαιτήσαμε απαλλαγή από τα μνημόνια, την λιτότητα και την ανεργία, ζητήσαμε ζωή με δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Δυστυχώς, όμως, η νέο-μνημονιακή κυβερνητική ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στηρίγματα τις μνημονιακές ηγεσίες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ξεπούλησαν την ελπίδα μας στα παζάρια με τους δανειστές και τους θεσμούς της Ευρωζώνης ψηφίζοντας το 3ο  μνημόνιο.

Ο καθένας από μας είτε είναι μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας, αγρότης, συνταξιούχος, επιστήμονας, είτε έχει την ατυχία να είναι νέος με υποθηκευμένο μέλλον στις ορέξεις του Σόιμπλε , της Μέρκελ και των κέντρων εξουσίας της Ευρωζώνης,  γνωρίζει ότι του ετοιμάζουν ένα χειρότερο μέλλον χωρίς καμία προοπτική και ελπίδα.  Για όλους εμάς προδιαγράφουν ως μέλλον τη  φτωχοποίηση, την εξαθλίωση,  τις αποδοχές πείνας χωρίς δικαιώματα και την ανεργία, ενώ δίνουν προνόμια και ευκαιρίες πλουτισμού στο μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους δανειστές.

Σήμερα, οι υποστηρικτές του μνημονιακού μονόδρομου παλιοί (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και νέοι (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η τετρατρόικα  (ΔΝΤ, Ευρωζώνη, ΕΚΤ, ΕΣΜ) ζητάνε από μας συναίνεση και υποταγή, ζητάνε από μας να αλλάξουμε την ψήφο του ΟΧΙ  και να  στηρίξουμε την κοινή τους μνημονιακή γραμμή. Οι διαφορές παλαιών και νέων μνημονιακών αφορούν μόνο τον τρόπο εφαρμογής του νέου μνημονίου και το μοίρασμα των αξιωμάτων εξουσίας. Άλλωστε όλοι μαζί συμφώνησαν, κάθε τρείς μήνες, να γίνεται αυστηρός έλεγχος της πορείας από τα κέντρα εξουσίας της Ευρωζώνης.
Όλοι εμείς που είπαμε ΟΧΙ  την 5η Ιούλη διεκδικώντας δικαίωμα στην ζωή, με αξιοπρέπεια και περηφάνια, δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρέπει και δεν μπορεί να επικροτήσουμε τις πολιτικές ηγεσίες που υποτάχθηκαν στο μνημονιακό μονόδρομο, πρέπει να τις αγνοήσουμε και να τις τιμωρήσουμε. Η απογοήτευση, η παραίτηση και η αδράνεια στρέφεται εναντίον μας, βοηθά αυτούς που μας έφτασαν στην σημερινή κατάσταση και αυτούς που μας εξαπάτησαν.
Όλοι εμείς έχουμε εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημονιακά αδιέξοδα τον μονόδρομο του αγώνα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Αν και με τους τωρινούς συσχετισμούς  δε φαίνεται ρεαλιστικός ο στόχος για φιλολαϊκή κυβέρνηση είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος για ισχυρή φιλολαϊκή αντιπολίτευση που θα σταθεί δίπλα στο δίκαιο αγώνα μας.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το ελπιδοφόρο δημιούργημα της πολιτικής σύγκρουσης με την πολιτική των μνημονίων της λιτότητας και της ανεργίας: είναι η συνέχεια του μεγάλου ΟΧΙ της 5ης Ιούλη.  Η ενωτική πρόταση της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και η σύνδεση των άμεσων στόχων  που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες με την προοπτική της δημοκρατικής  χειραφέτησης και της σοσιαλιστικής προοπτικής είναι η απάντηση, το αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική των κέντρων εξουσίας κεφαλαίου και δανειστών.
Η στήριξη στην Λαϊκή Ενότητα είναι επιλογή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην εφαρμογή του νέου μνημόνιου, είναι επιλογή ΤΙΜΩΡΙΑΣ  αυτών που μας οδήγησαν στα μνημόνια και αυτών που μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν τα μνημόνια. Είναι επιλογή ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για την διαμόρφωση ενός πλατιού, προοδευτικού,  ριζοσπαστικού, αριστερού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου που θα ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική και θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς  υπέρ των διεκδικήσεων  για ζωή με αξιοπρέπεια, περηφάνια και  δημοκρατία.

Τσανής Νίκος – υποψήφιος με την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger