Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γονείς ΑμεΑ περιμένουν ένα χρόνο για ραντεβού με το δήμαρχο!




αμεα

Nα βρει λύση και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειες που τα παιδιά τους με αναπηρία έμειναν, εκτός δομών του Δήμου Bόλου , καθώς δεν δόθηκαν τα ποσά που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, ζητά ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών ΑμεΑ, επιτακτικά από τον Δήμο Βόλου, ενώ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, για έλλειψη ευαισθησίας, καθώς έχει ζητήσει μαζί του συνάντηση από τον Οκτώβριο του 2014 και δεν ανταποκρίθηκε ακόμη…


Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αχιλλέας Τσιργούλας, που σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργείται κάθε χρόνο «γιατί, δυστυχώς, τα παιδιά με αναπηρίες, στην Ελλάδα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και, δυστυχώς αυτό συμβαίνει και για κυβερνήσεις διαφορετικού προσανατολισμού».
Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων παιδιών ΑμεΑ και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία των κοινωνικών δομών κυρίως, διότι το κεντρικό κράτος δεν δίνει τους απαιτούμενους πόρους, για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά με αναπηρία στις δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και όχι μόνο, ενώ υπάρχει κίνδυνος παιδιά με ειδικές ανάγκες να μείνουν στο δρόμο, καθώς δεν έχουν τους γονείς τους να τα φροντίσουν.
Εκτός δομών 22 παιδιά
«Φέτος, για μία ακόμη φορά, δεν δόθηκαν τα χρήματα που έπρεπε από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα οι δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Βόλου, να έχουν αφήσει εκτός, 22 παιδιά με αναπηρίες, τα οποία καταδικάζουν σε «εγκλωβισμό» στο σπίτι τους και με τις οικογένειες να μην ξέρουν τι να κάνουν και όσοι έχουν την τύχη να έχουν εργασία, να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους», υπογράμμισε ο κ. Τσιργούλας.
Πρόσθεσε δε, ότι πέρυσι ο Δήμος Βόλου βρήκε τρόπο και καλύφθηκαν τα έξοδα και βγήκαν οι θέσεις των δομών, για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά με αναπηρία. Φέτος, δεν δόθηκαν οι αντίστοιχες επιχορηγήσεις, με αποτέλεσμα, σήμερα τα παιδιά να είναι εκτός δομών και οι γονείς να βρίσκονται σε αναμονή, να αποφασίσει ο Δήμος Βόλου αν θα τα δεχτεί κατ’ εξαίρεση και τι ποσό θα κληθούν να πληρώσουν οι οικογένειές τους. Όπως ανέφερε οι γονείς παιδιών ΑμεΑ, βρίσκονται σε αναμονή για το τι θα κάνει ο Δήμος Βόλου, που έχει υποχρέωση να κάνει κάτι για τις κοινωνικές δράσεις και για να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Ο Σύλλογος έκανε τις παρεμβάσεις του σε κεντρικό επίπεδο (ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΑμεΑ), αλλά τα μέλη εκτιμούν, ότι πρέπει να υπάρξει πίεση, όχι μόνο από το Δήμο Βόλου, αλλά και από την Κεντρική Ένωση Δήμων, καθώς το πρόβλημα είναι πανελλαδικό.
Δεν υπάρχει ανταπόκριση
Σύμφωνα με τον κ. Τσιργούλα, το ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι ενήμερο για το πρόβλημα, ενώ ο Σύλλογος υπέβαλε αίτημα στον δήμαρχο από πέρυσι τον Οκτώβριο να τον δεχτεί, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και ακόμη δεν υπήρξε ανταπόκριση.
«Εμείς οι «τυχερές» οικογένειες που έχουμε παιδιά με αναπηρία, δεν είμαστε άνθρωποι της έντασης και δεν είμαστε πολιτικοί για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Οι οικογένειές μας έχουν ένα πρόβλημα και θα χειροκροτήσουμε όποιον λύσει, το πρόβλημα της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Τσιργούλας.
«Η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κα Μορφογιάννη γνωρίζει το πρόβλημα και εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Εμείς όμως δεν θέλουμε διαπιστώσεις, αλλά να μας πουν τι πρόκειται να γίνει», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger