Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινή δήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ


Εκλογική συνεργασία ενόψει της 20ης Σεπτεμβρίου
Συναντήθηκαν αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, οι οποίες συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και την δυνατότητα πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας εν όψει των εκλογών.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε το ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας και στα προγραμματικά του σημεία διαπιστώθηκε συμφωνία. Κοινός τόπος είναι ότι το πρώτο καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι η συμβολή στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και
ανατροπής για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο, για να σαρωθούν τα παλιότερα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι με στόχο την άμεση και «μονομερή» ικανοποίηση των κοινωνικών - οικονομικών - πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων, των φτωχών, των μικρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς.
Συμφωνήθηκε ότι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε σε πλατιά λαϊκά στρώματα ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία χωρίς σύγκρουση και ρήξη με το κεφάλαιο, τη στρατηγική του για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων.
Στη βάση αυτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ αποφασίζουν να συνεργαστούν εκλογικά στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger