Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικάνοι δημοσιογράφοι στην Αλόννησο

Διεθνής προβολή του νησιού με επίκεντρο τη γαστρονομία και τις τοπικές γεύσεις
Ταξίδι γαστρονομικής εξερεύνησης της Αλοννήσου πραγματοποίησαν από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου επτά καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, μέλη της Διεθνούς Ενωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι.
Με έτος ίδρυσης το 1956 η IFWTWA (International Food, Wine and Travel Writers Association (http://ifwtwa.org) θεωρείται εκ των πλέον καθιερωμένων διεθνών ενώσεων που καινοτομεί συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό. Συγκεντρώνει 3.000 μέλη, έγκριτους ταξιδιωτικούς, τουριστικούς και γαστρονομικούς δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συντάκτες, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και τουριστικούς οργανισμούς ή ενώσεις.

Η παραμονή των έγκριτων δημοσιογράφων στο νησί της Αλοννήσου περιελάμβανε δραστηριότητες, όπως, σεμινάριο στους επαγγελματίες του νησιού με θέμα τον Γαστρονομικό Τουρισμό, ενημέρωση από το φορέα του Θαλάσσιου Πάρκου, καταδύσεις, περιπατητικές διαδρομές, επίσκεψη σε εξωτικές παραλίες και μουσεία, ετοιμασία παραδοσιακών συνταγών και δοκιμασία τοπικών εδεσμάτων όπως χταπόδι, τοπικός οίνος, τόνος Αλοννήσου, παραδοσιακή τυρόπιτα και χταποδόπιτα, με στόχο την ανακάλυψη του πλούσιου και πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος του προορισμού.
 Κατά γενική ομολογία «το ταξίδι αυτό ήταν ένα όνειρο. Επιστρέφουμε με τις αποσκευές μας γεμάτες με ιστορίες και ιδέες» δήλωσαν οι συμμετέχοντες. Από το συγκεκριμένο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου και την εταιρεία συμβούλων Τουρισμού MTC GROUP αναμένεται να προκύψουν σημαντικά αφιερώματα σε κορυφαία ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και επισκέπτες αντίστοιχα.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη φιλοξενία και την ξενάγηση της δημοσιογραφικής αποστολής, εκφράζει θερμές ευχαριστίες «στους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλαν για μια ακόμη φορά στην άριστη φιλοξενία των ξένων δημοσιογράφων, καθώς και την εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τη δωρεάν μετακίνησή τους προς το νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger