Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση χορεύει στο ρυθμό της «τερατόικα»

 «Δυστυχώς στην περίπτωση μας η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως μεγάλη τραγωδία. Οι υπάλληλοι των «Θεσμών» στην Αθήνα μοιάζει να δίνουν το ρυθμό και η Αθήνα να χορεύει άτεχνα στην υπαγορευμένη μουσική των καταιγιστικών μέτρων» αναφέρει κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr μέσω του οποίου η Αριστερή Πλατφόρμα ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
Στο κείμενο που φέρει τον τίτλο «Η κυβέρνηση χορεύει στον ρυθμό της τερατόικα» τονίζεται ότι οι απαιτήσεις των «θεσμών» πέφτουν βροχή, ενώ, η «βεντάλια» με τα προαπαιτούμενα εκτιμάται ότι θα ανοίξει για τα καλά.

Ο αρθρογράφος αφού απαριθμεί τα κεντρικά ζητήματα των συζητήσεων, όπως εργασιακά, ασφαλιστικό, πρωτογενή πλεονάσματα, ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνει ότι «Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε ολοταχώς, με διαδικασίες εξπρές, σε ένα νέο καταστροφικό μνημόνιο, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, ερήμην των πολιτών, ερήμην, ακόμα και των κομματικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, σε 2-3 Αυγουστιάτικες βδομάδες, όταν ο περισσότερος κόσμος θα προσπαθεί με μύριες δυσκολίες να βρει τρόπους για να κάνει, έστω για μερικές μέρες, διακοπές».
Κατηγορεί, ακόμη, την κυβέρνηση ότι ομολογεί πως δεν διαθέτει εναλλακτική και είναι δύσκολο να «να αποφύγει στις διαπραγματεύσεις την ομηρία και τους εκβιασμούς, κινδυνεύοντας να αποδεχθεί όσα πρόσθετα, ανεπιθύμητα και δυσάρεστα απαιτούν οι πιστωτές».
Επιπλέον, στο κείμενο τονίζεται ότι «πάντα υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στο νέο μνημόνιο, αρκεί να μπορούσε να επιδειχθεί, έστω και τώρα, ισχυρή πολιτική βούληση για μια τολμηρή ριζοσπαστική στροφή ανατροπής των δεδομένων και των συμφωνιών».
«Υπάρχει, όμως, αυτή η βούληση; Ή στα αυτιά κάποιων στριφογυρίζει επίμονα, ως έμμονη ιδέα, το δίλημμα καρικατούρα: ευρώ ή θάνατος;» καταλήγει με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger