Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Πρόβλημα συνοχής στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Του Γ. Γ. 

Διαβάζοντας τα ονόματα όσων υπογράφουν το κάλεσμα για την λειτουργία «Κινήματος κατά των Μνημονίων» μας δημιουργήθηκε μια απορία.
Επειδή στους πάντες δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αυτή η κίνηση είναι προάγγελος ενός πολιτικού κόμματος με βασικό κορμό την «Αριστερή Πλατφόρμα» (αντίληψη που ασπάζεται και το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ») θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα.

Ανάμεσα στα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία για την συγκρότηση αυτής της Κίνηση συγκαταλέγονται και τα ονόματα του Σπύρου Σακελαρόπουλου εκπροσώπου της «Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ)»,  καθώς και του Δημήτρη Σαραφιανού εκ μέρους της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ)». Οι δυο αυτές συλλογικότητες, «ΑΡΑΝ» - «ΑΡΑΣ», αποτελούν συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Απ’ ότι ξέρουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το εγχείρημα του  «Κινήματος κατά των Μνημονίων». Δεν δοκιμάζεται η συνοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτή την εξέλιξη;

Υ.Γ Η απάντηση που πήραμε –και δεν μας πείθει- από σύντροφο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας λέει ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι αυτή η Κίνηση είναι πρόπλασμα δημιουργίας πολιτικού κόμματος, οπότε η συμμετοχή σ’ αυτή της «ΑΡΑΝ» και «ΑΡΑΣ» δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, καθώς και του ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τοποθετηθεί επίσημα σ’ αυτή την πολιτική εξέλιξη.

Υ.Γ2: *Οι υπογράφοντες την δημιουργία του «Κινήματος κατά των Μνημονίων»   μετέχουν  στις εξής οργανώσεις και τάσεις: Βερναρδάκης Αλέκος - "Κομμουνιστική Ανανέωση", Γαλάνης Νίκος - "Παρέμβαση", Κάβουρας Δημήτρης - "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη", Καλτσώνης Δημήτρης - "Μαρξιστικός Σύλλογος "Γ.Κορδάτος", Λαφαζάνης Παναγιώτης - "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΡΙΖΑ, Μαντάς Παναγιώτης - "ΔΗΚΚΙ", Νταβανέλος Αντώνης - "ΔΕΑ", Παγιάτσος Ανδρέας - "Ξεκίνημα", Σακελλαρόπουλος Σπύρος - "Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)", Σαραφιανός Δημήτρης "Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)", Σουάνη Μαρία - "Κομμουνιστικό Κίνημα - Εργατικός Αγώνας", Τζήμας Θέμης - "Δίκτυο Σοσιαλιστών", Χήτας Λάμπρος - "Πρωτοβουλία των 1000".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger