Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Υφέρπων (;) ρατσισμός!

Εύλογα είναι τα συμπεράσματα για το λόγο που προτιμούν τον προσδιορισμό μετανάστες | 
Τη στιγμή που όλοι οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου που επιβιβάζονται στα πλοία με τα αγορασμένα από τους ίδιους εισιτήρια και μεταφέρονται στον Πειραιά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ επιμένουν να αναφέρονται σε αυτούς με το χαρακτηρισμό μετανάστες.
Στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν τις αυτονόητες συνέπειες και τα διεθνή επιβαλλόμενα μέτρα κάθε χώρας για τους πρόσφυγες προτιμούν να «περνάει» στους πολίτες η είδηση ότι πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες. Ακόμα και τη στιγμή που η ΕΕ θα εξετάσει όπως όλα δείχνουν την περίπτωση να υπάρξει ειδικός επίτροπος προσφύγων οι Έλληνες δημοσιογράφοι προτιμούν να μιλάνε για δυστυχείς (μη τους περάσουμε και για αναίσθητους) μετανάστες.

Εύλογα είναι τα συμπεράσματα για το λόγο που προτιμούν τον προσδιορισμό μετανάστες, ούτως ώστε να υπάρχουν άμεσα ξενοφοβικά αντανακλαστικά από την πλευρά των πολιτών όπως άλλωστε εύλογοι είναι και οι λόγοι που τόσο υποτιμητικά αναφέρονται στην αρμόδια υπουργό προσφωνώντας την με το μικρό της όνομα.
Δυστυχώς ούτε για το τεράστιο αυτό θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης δεν μπορούν οι έγκυροι συνάδελφοι να προσαρμοστούν στο αυτονόητο που επιβάλλουν οι συνθήκες του ΟΗΕ που κατά τα άλλα σέβονται και τιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger