Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μήνας ...εικοσαημέρου ο Ιούλιος


Λιγότεροι κατά 16.760 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς Βόλο στις Β. Σποράδες το φετινό Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014
Λιγότεροι κατά 16.760 ήταν οι επιβάτες που μετακινήθηκαν από και προς το λιμάνι του Βόλου από και προς Β. Σποράδες τον περασμένο Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
Τα capital controls «πάγωσαν» τις μετακινήσεις με πλοία, με την κίνηση επιβατών να υποχωρεί σημαντικά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Ιουλίου 2014, ενώ μείωση κατέγραψε και η μετακίνηση οχημάτων.
Ωστόσο, το σοβαρότερο πρόβλημα στην καρδιά του καλοκαιριού, καταγράφηκε στις μετακινήσεις επιβατών καθώς ο εσωτερικός τουρισμός καθηλώθηκε εξαιτίας των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές και του κλεισίματος των τραπεζών.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, πέρυσι ταξίδεψαν από Βόλο προς Β. Σποράδες και αντίστροφα 78.900 επιβάτες, ενώ τον αντίστοιχο φετινό Ιούλιο καταγράφηκαν 62.140 επιβάτες.

Η διαφορά ανέρχεται σε 16.740 επιβάτες, δηλαδή μείωση 27%, στο μήνα με τη δεύτερη υψηλότερη κίνηση επιβατών και όπως σχολίαζαν τουριστικοί πράκτορες και λιμενικοί, ο φετινός Ιούλιος από πλευράς κίνησης επιβατών, έμοιαζε λειψός, σα να ήταν μήνας δύο δεκαημέρων.
Τα ποσοστά θα ήταν μεγαλύτερα, αν ήταν δυνατόν να συνεκτιμηθούν από το σύστημα καταγραφής και οι χιλιάδες ακυρώσεις θέσεων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο από υποψήφιους ταξιδιώτες από διάφορες περιοχές της χώρας.
«Ακυρώσεις υπήρχαν και τον περσινό Ιούλιο αλλά ήταν στο πλαίσιο των ακυρώσεων που καταγράφονται για λόγους που προκαλούν έκτακτη αδυναμία των παραθεριστών να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στα νησιά των Β. Σποράδων.
Οι φετινές ακυρώσεις θέσεων, αλλά και οι μετέπειτα κρατήσεις από την επιβολή των capital controls, δεν έχουν προηγούμενο και τα αποτελέσματα θα φανούν και στον Αύγουστο, αναφέρουν σχετικά λιμενικοί και πράκτορες που ζουν ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Μειώσεις και στα οχήματα
Υποχώρηση σε σύγκριση με το 2014, παρουσιάζουν, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και οι δείκτες που αφορούν μετακινήσεις οχημάτων από και προς το λιμάνι του Βόλου προς Β. Σποράδες όπως και οι επιστροφές τους.
Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούλιο μεταφέρθηκαν 8.040 Ι.Χ. αυτοκίνητα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2014 είχαν μετακινηθεί 1.430 περισσότερα αυτοκίνητα, δηλαδή 9.470 οχήματα (μείωση περίπου 18%).
Αντίστοιχα σε ότι αφορά τα φορτηγά, φέτος κινήθηκαν 1.090 και πέρυσι 1.180, δηλαδή διαφορά 90 φορτηγά, μείωση 8,2%.
Τέλος, στην κατηγορία των δικύκλων, μεταφέρθηκαν από το Βόλο στα νησιά και επέστρεψαν 1.080 μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες όταν τον Ιούλιο του 2014 μετακινήθηκαν 1.340 δίκυκλα, διαφορά 260 οχήματα, μείωση 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger