Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πονηρίδης ο «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (και του πουλιού το γάλα…)» Θεωρεί τους υπαλλήλους του σκλάβους!!!

ab

Σήμερα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις, στα SUPER MARKET ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, βρήκανε μία ιδέα για επιτύχουν την ακόμη μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση του κόστους. Τι ιδέα? Να δουλεύουν οι υπάλληλοι παραπάνω ώρες χωρίς οι ώρες αυτές να γράφονται και χωρίς βέβαια οι υπάλληλοι να πληρώνονται γι΄αυτό. Και έτσι με λιγότερα λεφτά και εκμεταλλευόμενος ανθρώπινες ψυχές, ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ με λιγότερους υπαλλήλους παράγει το ίδιο έργο που παρήγαγε και πριν με περισσότερους.

Για να γίνει κατανοητό, όπως στα περισσότερα SUPER ΜΑRΚΕΤ έτσι και στον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ο κάθε υπάλληλος απασχολείται σε ένα συγκεκριμένο πόστο (κρέατα ή ταμεία κοκ). Στα εν λόγω καταστήματα ο κάθε υπάλληλος πρέπει να βρίσκεται στο πόστο του ανεξαρτήτως του αν δεν έχει πελάτες, ώστε τα πάντα σε κάθε πόστο να είναι στην εντέλεια. Ταυτόχρονα όμως ανατίθενται στους υπαλλήλους καθημερινά, δουλειές και άλλων πόστων(μη άμεσα επείγουσες) που πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν. Το παραπάνω φαίνεται αδύνατο να συμβαίνει όμως στο κράτος αδικίας-επιβράβευσης της παλιανθρωπιάς που ζούμε μπορεί και συμβαίνει.
Ο υπάλληλος στην ώρα εργασίας του δεν μπορεί να αφήσει το πόστο του να πάει να κάνει τις δουλείες του άλλου πόστου που του ανέθεσαν γιατί αν το κάνει θα τα ακούσει από τους προϊσταμένους του και θα κινδυνεύσει με απόλυση. Οπότε μετά το πέρας της εργασίας του στο πόστο του, για την οποία και πληρώνεται και αφού λήξει το ωράριο εργασίας του(ή πριν αρχίσει το ωράριο του) θα πάει στο άλλο πόστο να κάνει τις δουλειές του άλλου πόστου που λέγαμε. Γιατί αν δεν πάει πάλι κινδυνεύει με απόλυση, επειδή δεν θα έχει φέρει εις πέρας τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν . Δηλαδή έμμεσα και κουτοπόνηρα ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, λαμβάνοντας υπόψην του την ανυπαρξία ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού και τον φόβο των υπαλλήλων στη σκέψη της ανεργίας, υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να δουλεύουνε οκτώ ώρες και να τους πληρώνει για έξι ώρες, εξευτελίζοντας έτσι την ανθρώπινη αξιοπρεπεια.
Δυστυχώς καμία ευαισθησία για τους χιλιάδες Έλληνες που εργάζονται εκεί από τον συμπατριώτη μας ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ».
Να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες. Δε μπορούν να κάνουν ότι θέλουνε εκεί στο βωμό τον χρημάτων. Και λίγη ντροπή και λίγος σεβασμός προς τους υπαλλήλους σου και προς τις οικογένειες τους δε βλάπτουνε ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger