Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

"Αριστερή Πλατφόρμα": Χτες καταγγέλλουμε, σήμερα συμμετέχουμε

 Του Γ. Γ.

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα αναλάβουν την διαδικασία να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάζοντας ποιοι/ες συμμετέχουν στις δυο επιτροπές – Επιτροπή Θέσεων και Οργανωτική Επιτροπή- αναλαμβάνοντας να διοργανώσουν αυτή την διαδικασία για το κυβερνών κόμμα, αυθόρμητα σου δημιουργείται μια εύλογη απορία.

Είναι γνωστό ότι η συλλογικότητα στην οποία ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης –«Αριστερή Πλατφόρμα»- πρόσφατα είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα κείμενο που απαξίωνε εντελώς αυτή την κομματική διαδικασία. «Η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου από το Σεπτέμβρη και βάλε, όταν η νέα μνημονιακή συμφωνία και οι όροι της θα έχουν επισφραγιστεί, συνιστά παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συλλογικών λειτουργιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βλέποντας όμως τα ονόματα που υπάρχουν στις Επιτροπές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την σύγκλιση αυτού του οργάνου, διαπιστώνουμε ότι συμμετέχουν μια σειρά στελεχών που πρόσκεινται στην «Α.Π». – Καλύβης, Τόλιος, Παπαδόγιαννη κ.α-.

Αλήθεια, πώς μπορεί να σχολιάσει κάποιος το γεγονός ότι με την παρουσία τους τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιούν μια διαδικασία «παρωδίας και κωμωδίας»;

Υ.Γ  Επί της ουσίας πάντως η αίσθηση είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ αφού θα έχει προηγηθεί η ψήφιση στην βουλή της νέας συμφωνίας – μνημόνιο. Η προσκείμενοι στην «Α.Π» βουλευτές θα την καταψηφίσουν και το ουσιαστικό ρήγμα στο κυβερνητικό κόμμα θα είναι αναπόφευκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger