Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Προς κάθε λογής υποψήφιους κυνηγούς...


Για να μην ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα που είναι το κυνήγι φυσικά Smile , μερικές πληροφορίες για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το ευγενές αυτό σπορ.
Για να γίνεις κυνηγός χρειάζεται πάνω απ' όλα να πάρεις (κυνηγετικό) όπλο.
Για να πάρεις όπλο χρειάζεται :

-         Αίτηση στο οικείο αστυνομικό τμήμα. (προσοχή! δεν πρέπει επ' ουδενί να πεις τι είδους ζώα πρόκειται να κυνηγήσεις). 
-         Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτεις κλπ (τυποποιημένη).
-         Ιατρικό πιστοποιητικό ότι στέκεις καλά ψυχικά. (σκας 50 Ε σε ένα τρελλογιατρό και το παίρνεις είτε είσαι στα καλά σου είτε όχι). 
-         Αντίγραφο ποινικού μητρώου. (συνήθως λέει οτι δεν έχεις ξανασκοτώσει ζώο Smile και συνήθως το βρίσκουν ενδουπηρεσιακά).
Αφού βγει η άδεια πας σε μαγαζί οπλάδικο και διαλέγεις.
Συνιστώ επαναληπτική καραμπίνα (τη γνωστή χράπα-χρούπα) που είναι απλή, εύκολη, κοντόκανη και δεν παθαίνει εμπλοκές ποτέ.
Εδώ μερικές από τις γνωστότερες της ελληνικής αγοράς:
  1. Remington 870 deer gun. Ισως η πιο διάσημη καραμπίνα. Τιμή κοντά στα 650 Ε.
 rem.jpg
  1. Benelli supernova. Ιταλική, φτηνή και αξιόπιστη. Τιμή 450 Ε.
  ben.jpg
  1. Winchester sxp. Γνωστή μάρκα και φτηνή γιατί φτιάχνεται στην Τουρκία. Τιμή 440 Ε.
 win.jpg
  1. Browning bps. Επίσης γνωστή με τιμή κοντά στα 600 Ε.
  brow.JPG
  1. Mossberg 590. Τη χρησιμοποιούν πολλές αστυνομίες ανα τον κόσμο. Τιμή κοντά στα 650 Ε.
 mos.jpg
  1. Fabarm sdass. Ιταλική και αξιόπιστη. Τιμή κοντά στα 700 Ε.
 fab.jpg
Για πιο φτηνές πάς σε Τούρκικες όπως η Hatsan matrix ας πούμε με τιμή κοντά στα 300 Ε.
 hat.jpg
Καλό κυνήγι.
Smile
Το κυνήγι είναι ένα σπορ στην εποχή μας, ένα χόμπι. Παλιά κυνηγούσαν οι άνθρωποι από ανάγκη για να επιβιώσουν. Σήμερα, κυνηγούν για χόμπι, για διασκέδαση, για να περνάει η ώρα. Στον καιρό της αφθονίας της τροφής κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κυνηγοί γιατί είναι βάρβαρο και απαράδεκτο κατά την άποψή μου να κυνηγάς και να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα την ώρα που δεν σου λείπει η τροφή και θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί το κυνήγι δια νόμου.

Όμως, οι εποχές αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Τα ζώα έχουν εξελιχθεί και έχουν πάρει θέση ανάμεσά μας. Πολλά ζώα έχουν πετύχει με κάποιον περίεργο τρόπο να μεταμφιέζονται σε ανθρώπους και να κυκλοφορούν μαζί τους, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. Το χειρότερο όμως είναι ότι πολλά ζώα έχουν γίνει πολύ επιθετικά και με τα δικά τους εξελιγμένα μέσα κυνηγούν ανυποψίαστους και αφελείς ανθρώπους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εξοπλισμός αυτών των ζώων, τα όπλα που χρησιμοποιούν για να κυνηγούν ανθρώπους. Η απληστία και η άκρατη επιθετικότητα αυτών των ζώων τα ώθησε στο να εφεύρουν και να χρησιμοποιούν όπλα σε πρώτη φάση ακίνδυνα και αόρατα αλλά με μεγάλη επιτυχία στόχευσης και αποτελεσματικότητα.
Ακόμη ενδιαφέρων είναι και τρόπος που τα ζώα αυτά κυνηγούν και καταβάλλουν τα θύματά τους. Κυρίως με μικρά και ύπουλα αλλά επαναλαμβανόμενα πλήγματα, που κάνουν τους ανθρώπους αρχικά να αδιαφορούν και να μη δίνουν σημασία στις μικρές πληγές. Όμως, οι επαναλαμβανόμενες και ύπουλες επιθέσεις έχουν σωρευτικά αποτελέσματα και κάποια στιγμή το θύμα δίχως να το έχει καταλάβει, καταρρέει υπο το βάρος των ύπουλων επιθέσεων.
Είναι τέτοια η πονηριά, η δολιότητα και ικανότητα αυτών των ζώων που καταφέρνουν πολλές φορές να μαγνητίζουν κατά κάποιον τρόπο τα θύματά τους, να τα φέρνουν κοντά τους και να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο. Μεταμφιέζονται σε ανθρώπους και μάλιστα καλούς ανθρώπους, ντύνονται όπως αυτοί και ακόμη καλύτερα, μιλούν με τρόπο σαγηνευτικό και γοητευτικό, καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στην κοινωνία των ανθρώπων με τέτοιες στρατηγικές. Σχεδόν εθελοντικά πολλές φορές οι ανυποψίαστοι και αφελείς άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να πηγαίνουν μόνοι τους στις καλά στημένες παγίδες των ζώων, ακόμη δε, άκουσον-άκουσον, να επιδιώκουν από μόνοι τους να γίνουν στόχοι.
Όταν δε αντιληφθούν σε τί παγίδα έχουν πέσει, είναι συνήθως πολύ αργά και εξαντλημένοι από τα πολλαπλά και ύπουλα χτυπήματα δεν έχουν δυνάμεις να αντισταθούν και επέρχεται το μοιραίο.
Το φαινόμενο έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις στις μέρες μας και τα θύματα των ανθρωπόμορφων ζώων πολλαπλασιάζονται. Μπορεί ακόμη τα ζώα να είναι πολύ λιγότερα αριθμητικά από τους ανθρώπους αλλά αντισταθμίζουν την δυσαναλογία αυτή με την υπέρμετρη πονηριά, δολιότητα, απληστία, ανηθικότητα και επιθετικότητα που έχουν αναπτύξει.
Είμαστε πια σε κομβικό σημείο και αν δεν γίνει κάτι από τη μεριά των υποψήφιων θυμάτων - ανθρώπων, το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό γι αυτούς.
Φαίνεται ότι μοναδικός τρόπος αντίδρασης για να σωθούν οι άνθρωποι από τα νύχια των αδηφάγων ζώων είναι το ίδιο το κυνήγι. Να γίνουν δηλαδή πάλι οι άνθρωποι κυνηγοί και να αρχίσουν να κυνηγούν ξανά τα μεταλλαγμένα ζώα, αφού πλέον έχει επανέλθει στο προσκήνιο το ζήτημα της επιβίωσης.
Οσοι τρόποι αντίδρασης χρησιμοποιήθηκαν ως τώρα και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται έχουν σκοπό μόνο την προσωρινή ανακούφιση από τις πληγές που έχουν υποστεί, συμπτωματική δηλαδή θεραπεία και μάλιστα με πενιχρά αποτελέσματα.
Οι άνθρωποι χρειάζεται να πολεμήσουν τα ζώα με πραγματικά όπλα και όχι με ξόρκια, προσευχές και σκιάχτρα όπως κάνουν σήμερα.
Δυστυχώς χρειάζεται να γίνουν κι αυτοί λίγο «ζώα», ώστε να αποκτήσουν λίγη από την πονηριά και την επιθετικότητα των αντιπάλων τους ζώων για να έχουν ελπίδες επιβίωσης.
Κάποιος σοφός είχε πει ότι όταν αντικρίζεις ένα τέρας, γίνεσαι αναγκαστικά κι εσύ τέρας για να το αποκρούσεις αλλιώς είσαι χαμένος.
Και το τέρας είναι εδώ, είναι ανάμεσά μας και έχει αμολήσει τα λυσσασμένα σκυλιά του σε ανελέητο κυνήγι ανθρώπων.
Πρόκειται για έναν ιδιόμορφο και πρωτόγνωρο πόλεμο, που ως λάφυρο για τον νικητή δεν έχει υλικά, περιουσίες, αντικείμενα όπως με μια πρώτη ματιά μοιάζει αλλά πράγματα απείρως σημαντικότερα. Τα υλικά, τα σπίτια, τα χρήματα, τα αυτοκίνητα εύκολα μπορεί κανείς να τα αποκτήσει και εύκολα να τα χάσει δίχως σοβαρές συνέπειες.
Γι αυτό και τα σύγχρονα ζώα - ανθρωποκυνηγοί στοχεύουν σε αυτά που δύσκολα αποκτούν και δύσκολα αποχωρίζονται οι άνθρωποι και φυσικά σε αυτά που τα ζώα δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν. Στοχεύουν σε αγαθά όπως η αξιοπρέπεια, η ηθική, η αλληλεγγύη, η συνείδηση και, τελικά, ο μεγάλος τους στόχος είναι κάτι που περικλείει και ταυτόχρονα αποτελείται από όλα αυτά, η ψυχή.
Οσοι λοιπόν δεν θέλουν (γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πρόθυμοι) με κανένα αντάλλαγμα να παραδώσουν την ψυχή τους, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γίνουν κυνηγοί για να την προστατέψουν.
Το μεγάλο κυνήγι έχει ήδη αρχίσει και τα στοιχήματα είναι υπέρ των ζώων όσο οι άνθρωπο παραμένουν απαθείς, ανυποψίαστοι, αφελείς, αδιάφοροι. Οσο οι άνθρωποι γλείφουν τις φαινομενικά ανώδυνες πληγές τους και τις καταπραϋνουν με καταπλάσματα που τα ίδια τα ζώα τους προσφέρουν, δεν μπορούν παρά να καταλήξουν μια μέρα θύματα των άπληστων κυνηγών τους.
Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά δεν είναι το να αναγνωρίσεις τα μεταμφιεσμένα ζώα που σε περιτριγυρίζουν. Αρκεί μια μέρα σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς οπτικές και ηχητικές παρεμβολές να καθίσεις να σκεφτείς. Το δύσκολο είναι να σκεφτείς απερίσπαστα. Αν το κατορθώσεις θα δεις αμέσως πίσω από τις μάσκες το πραγματικό πρόσωπο των ζώων.
Τα επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις τί θα κάνεις. Θα διαλέξεις τον εύκολο δρόμο να πάρεις το μέρος των ζώων και να παραδοθείς θεωρώντας την αντίσταση δύσκολη, επίπονη και μάταιη ή θα πάρεις τα όπλα για να υπερασπίσεις ο,τι πιστεύεις ότι αξίζει υπεράσπισης.
Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Γιατί τα ζώα που κυνηγούν ανθρώπινες ψυχές, ένα μόνο πράγμα φοβούνται. Την αντίσταση, τον πόλεμο σώμα με σώμα. Σε έναν ανοικτό πόλεμο με τους ανθρώπους είναι χαμένα γι αυτό και πολεμούν ύπουλα και δόλια, δεν έχουν άλλον τρόπο γιατί είναι θρασύδειλα όντα.
Η εποχή του (νέου) κυνηγιού πλησιάζει γοργά. Οποιος θέλει ας ετοιμάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger