Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Το μήνυμα του "όχι"»...


Το γεγονός ότι το «όχι» το οποίο καλεί το λαό να ψηφίσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής η κυβέρνηση, αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο για τα αντιλαϊκά της παζάρια για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και τον ταυτόχρονο εγκλωβισμό του λαού σε αυτά τα πλαίσια είναι δεδομένο. Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για τη νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους εταίρους ήρθε για να το επιβεβαιώσει και επισήμως.Αφού ξεκαθαρίζει πως «η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», έρχεται τελικά και στο «ψητό»: «Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Και ποια είναι αυτή η «βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ», υπέρ της οποίας καλεί η κυβέρνηση το λαό να στείλει «μήνυμα», ψηφίζοντας το κάλπικο «όχι» της; Είναι ένα διετές δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), «για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών», με «ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους» από τον EFSF. Τα ζητήματα διαχείρισης του κρατικού χρέους δηλαδή, τα οποία και ιεραρχεί το εγχώριο κεφάλαιο, προκειμένου να «περισσεύουν» από την αποπληρωμή του περισσότεροι πόροι για τη στήριξη της ανάκαμψής του, την ίδια ώρα που είτε έτσι είτε αλλιώς ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν είναι δικό του...
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Νέο δάνειο από τον ESM σημαίνει νέα δανειακή σύμβαση, η οποία θα συνοδεύεται από νέα προαπαιτούμενα και έλεγχο της εφαρμογής τους, δηλαδή... το μνημόνιο 3!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger