Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ


Ιούλης 2015, στην Ελλάδα της κρίσης, του μνημονίου, της ανεργίας, της φτώχειας, του εξευτελισμού, στην Ελλάδα που βρίσκεται με το ένα πόδι στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, και με το άλλο, στο ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της, στην Ελλάδα που ο κίνδυνος ΔΕΝ έρχεται απ’ «έξω», αλλά από «μέσα», στην Ελλάδα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός άλλου «εμφυλίου» τον οποίο ενορχήστρωσαν οι πολιτικάντηδες της, για να γλυτώσουν τα τομάρια τους. Έτσι, τρομακτικά απλά είναι τα πράγματα, και ας λένε οι διάφοροι …. «αναλυτές», οι οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, και όλα τα εις ..ογοι τα δικά τους από τα παράθυρα των καναλιών.
Κατά γενική ομολογία, τόσο το ΝΑΙ, όσο και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, θα έχουν τα ΙΔΙΑ τραγικά αποτελέσματα, και αυτό το γνώριζαν ΟΛΟΙ, δηλαδή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΩΝ ΟΡΩΝ, η αλλιώς, την επαλήθευση του «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», που ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, δεν πετάξαμε μέσα σε αυτά τα δυο ΟΛΟΥΣ εκείνους που διέλυσαν τη χώρα φτάνοντας την σε αυτό τη σημείο.

Έτσι σήμερα, η υποτιθέμενη ειδησεογραφία, οργιάζει από ψέματα αλλά και αλήθειες, μόνο που ο κοσμάκης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, τι να κάνει. Δε θέλω να δώσω το οποιοδήποτε άλλοθι στην σημερινή κυβέρνηση με το άρθρο, το χρονογράφημα αυτό, απλά, θέλω να κάνω κάποιες «επισημάνσεις» που παραξένεψαν τόσο σε εμένα όσο και πάρα πολύ κόσμο, μέσα από στην καθημερινότητα, των τελευταίων μηνών.
Βλέπουμε λοιπόν μια «ΝΕΑ» κυβέρνηση, σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, μια «ρώσικη ρουλέτα», με τους υποτιθέμενους συμμάχους μας οι οποίοι τη μια τα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς, αλλά….. Βλέπουμε και κάτι ακόμα, τους «άλλους», να βάζουν όχι απλά τρικλοποδιές στις όποιες κυβερνητικές προσπάθειες, αλλά και να τάσσονται έμμεσα και άμεσα ΥΠΕΡ όλων εκείνων με τους οποίους συνομιλεί η κυβέρνηση! Από την άλλη, βλέπουμε πολιτικούς να ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ πως ΚΑΙ εκείνοι συνέβαλαν στο να γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα… (Πρόσφατα τα είδαμε ΟΛΟΙ, και όσοι δεν τα είδαν, τα βίντεο με τις κυνικές αυτές ομολογίες των θρασιμιών υπάρχουν στο διαδίκτυο)
Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή σε αυτή τη χώρα. Τι στα κομμάτια, τόσο πολύ μας έχουν ψεκάσει, που δε μπορούμε να σκεφτούμε τι είναι ΟΛΑ αυτά που ακούμε και που βλέπουμε; Και μάλιστα, ορισμένοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, μιλούν για…. «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ..».
Και ξαναρωτώ, ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ; Καθόμαστε και τους βλέπουμε να βγαίνουν στα κανάλια, να τους ξεφεύγει και να κάνουν λόγο για ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ χωρίς φυσικά να πιστεύουν και οι ίδιοι τα λεγόμενα τους, να λεν ένα σωρό με ένα ύφος μην πω, και δεν κάνουμε τίποτα.
Αλήθεια, για ΠΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ μιλάμε, τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να αλληλοφαγωθούμε;
Δεχόμαστε το ένα πίσω από το άλλο τα «τελεσίγραφα» των Ευρωπαίων, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία μετά και από τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας να μας «ΠΑΤΗΣΟΥΝ» ακόμα περισσότερο, και αντί ΕΜΕΙΣ να κοιτάξουμε να μονιάσουμε, να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, μπας και τη βγάλουμε καθαρή, ακόμα φαγωνόμαστε γιατί ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ. Και αυτοί χαίρονται, χαίρονται γιατί ΕΜΕΙΣ ασχολούμαστε μόνο με την όποια φαγωμάρα μας, ξεχνώντας πως στηθήκαμε έξω από το την τράπεζα μπας και μπορέσουμε να βγάλουμε το εξηντάρι που είναι πενηντάρι, ξεχνώντας πως ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, Έλληνες και Ευρωπαίοι παίζουν στις πλάτες μας επάνω, ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, και πως ότι και να γίνει, είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε φύγουμε, οι ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΧΘΡΟΣ», ΟΧΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. Όσο για τις όποιες «προσπάθειες» για συμφωνία; Ένα θα πω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του……

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger