Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Και άλλων … «πετεινών»!
Παρακολουθώ όπως όλοι άλλωστε την επικαιρότητα, και απ τη μια γελώ με τα χάλια μας, ενώ από την άλλη κλαίω, όπως κλαίει ο περισσότερος κόσμος. Δε ξέρω ρε αδέλφια τι στο καλό συμβαίνει, τι πίνουν οι εθνοσωτήρες μας και δε μας δίνουν, δε ξέρω με τι στον οξαποδώ μας ψεκάζουν και έχουμε αποχαυνωθεί, και δεν αντιδρούμε, και το λέω αυτό, γιατί σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη περίπτωση, σε οποιαδήποτε νορμάλ χώρα ακόμα και του τρίτου κόσμου, έτσι και ο λαός τραβούσε αυτά που τραβάμε εμείς, όχι απλά θα είχε βγει στους δρόμους, θα είχε πάρει τα «όπλα» και δε θα έμενε ρουθούνι, ειδικά έτσι και έτρωγε την συνεχόμενη ΚΟΡΟΙΔΙΑ που τρώμε εμείς.
Πραγματικά, στην περίπτωση των Ελλήνων, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά….. Άκουσα κάποιες δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους τη Δευτέρα, και αυτά που είπε, έκαναν και τους υπόλοιπους που ήταν στην παρέα να σταυροκοπιούνται… Είπε ο άνθρωπος, δε θυμάμαι πως ακριβώς το είπε, απλά μου έμεινε η κατάληξη της δήλωσης του, πως «αφού τελειώσουμε με τους Ευρωπαίους, θα πρέπει να πάμε αμέσως σε εκλογές, για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση»…..
Τι είπε ρε το άτομο; Και μετά, ήρθε ο έρωτας….

ΑΝ θυμάμαι καλά, οι «ισχυρές» κυβερνήσεις  είναι εκείνες που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, σε αυτή την ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Ισχυρές κυβερνήσεις, και πανίσχυρα φαγοπότια, ατέλειωτα ΟΡΓΙΑ κακοδιαχείρισης, ΚΛΕΨΙΑΣ, όλα «ισχυρά», και από κάτω ΟΛΟΙ εμείς οι …. «ανίσχυροι».
Οι ΤΟΤΕ «ισχυρές» κυβερνήσεις, με άτομα που ενώ δεν ήταν τα πιο πολλά ικανά να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρα, έγιναν ζαπλουτα στις πλάτες μιας ανίσχυρης χώρας που την αλώνισαν κανονικά.
Μήπως δεν έγινε έτσι; Πως είπατε; Δεν έγινε; Δε γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Ναι ρε παιδιά. Εντάξει, θα συμφωνήσω μαζί σας. Όχι μόνο πεταει ο γάιδαρος, παίρνει και επιβάτες.
Ρε τα ΧΑΛΙΑ μας τα αδιόρθωτα. Δε θα γίνουμε ΠΟΤΕ κράτος πάρτε το χαμπάρι. Τι έχουμε; ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ουρές τις τράπεζες, οι οποίες  αν και «ανοιχτές» είναι κλειστές για τον απλό κοσμάκη. Οι «άλλες» ουρές που λόγο τραπεζών τις ξεχάσαμε, μεγαλώνουν όλο και περισσότερο. Για ποιες ουρές μιλώ; Για τις ουρές στα συσσίτια, στον ΟΑΕΔ, στα νοσοκομεία, για ΟΛΕΣ τις ουρές που πρόεκυψαν από τις προηγούμενες «ισχυρές» κυβερνήσεις, ουρές που ήρθαν, και δυστυχώς θα μείνουν όσο δεν ξηλώνεται όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Πως όμως θα ξηλωθεί, όταν ΕΜΕΙΣ το ενισχύουμε όλο και πιο πολύ; Διάβασα ένα άρθρο, δε θυμάμαι που, προχθές, και έλεγε πως «ο κόσμος, δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα». Μάλλον ο συντάκτης του μιλούσε για κάποια άλλη χώρα, κάποιον άλλο πλανήτη.
Στη χωρα μας, ακομα και οι μειοψηφιες κανουν «ισχυρες» κυβερνησεις. Και σκέπτομαι και το άλλο, πως, άντε, να πάμε σε εκλογές για ισχυρή (και καλά) κυβέρνηση… Ρε Συνέλληνες, ΠΟΙΟΙ θα κατεβούν υποψήφιοι; ΜΗΠΩΣ (λέω εγώ ο αφελής) το 90% από αυτούς που βρίσκονται στο κοινοβούλιο ενώ οι περισσότεροι από αυτούς θα έπρεπε να βρίσκονται αλλού, έχουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ για ολόκληρα χρόνια και έχουν κριθεί όχι απλά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ; Για να σκεφτούμε λίγο καλύτερα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα. Να πάμε σε εκλογές, άλλωστε είναι και ένα από τα «Εθνικά μας αθλήματα», να ξοδέψουμε τα εκατομμύρια της αρκούδας τα οποία ΔΕΝ έχουμε (κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων) για να τα δώσουμε αλλού, εκεί που θα πιάσουν πραγματικά τόπο, και να εκλέξουμε ΤΙ; Ισχυρή κυβέρνηση, αλλά ΤΙ κυβέρνηση; Ξανά πράσινη; Η μήπως μπλε; Η μήπως πουα; Η ανάμικτη;
Δεν πάμε καθόλου καλά αδέλφια, οι πολιτικοί ΟΛΟΙ για το μόνο που νοιάζονται είναι οι καρέκλες τους, δε δίνουν μια για την Πατρίδα, για τον κοσμάκη, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ βγαίνουν στο φως τα μύρια όσα σκάνδαλα με πολύχρωμους πρωταγωνιστές, οι οποίοι, ΟΛΟΙ, ονειρεύονται εκλογές, ισχυρές κυβερνήσεις, και ακόμα ισχυρότερες καρέκλες.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger