Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση ενάντια στο δημοψήφισμα σε Ίλιον & Αγ. Αναργύρους




   

Το πρωί του Σαββάτου 4/7/2015, 35 περίπου σύντροφοι/ισσες από τον Αγρό και τον Θερσίτη, πραγματοποίησαν συλλογική παρέμβαση ενάντια στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων. Η παρέμβαση διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.




Στην παρέμβαση μοιράστηκαν σε εκατοντάδες αντίτυπα τα πρόσφατα κείμενα και των δύο εγχειρημάτων (Θερσίτης, Αγρός) που παίρνουν σαφή θέση ενάντια στο δημοψήφισμα αλλά και σε κάθε εκλογική διαδικασία αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους συνολικότερους και επικαιροποιημένους, οικονομικούς και πολιτικούς εκβιασμούς της εξουσίας προς τους φτωχούς, τους «από κάτω».


 
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης αναρτήθηκαν δύο πανό, το πρώτο στο Ίλιον, σε πλατεία που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από 3 υποκαταστήματα τραπεζών και το δεύτερο στους Αγίους Αναργύρους, στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Δημοκρατίας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης αναγράφτηκαν συνθήματα σε τράπεζες, δημοτικά κτίρια, στάσεις και πλατείες. Παράλληλα έγινε χρήση δύο στένσιλ που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τα γεγονότα των ημερών. Τέλος, πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση με αυτοσχέδιες-χειρόγραφες αφίσες που από τη μια ανέδειξαν την υποκρισία των διλημμάτων της εξουσίας και από την άλλη επιχείρησαν να αποτυπώσουν την ανάγκη για αναζωπύρωση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων, της εξέγερσης, της επανάστασης.



 


Από τα «μπράβο ρε παιδιά» κατά τη διάρκεια της παρέμβασης έως την έκδηλη δυσθυμία του εγκλωβισμού στα καθημερινά αδιέξοδα που επιτείνεται εν μέσω εξελίξεων που έχει δρομολογήσει η οικονομική και πολιτική εξουσία την οποία και αντικρίσαμε, κρατάμε το ότι οι γειτονιές μας παραμένουν φιλόξενες στον κόσμο του αγώνα και εχθρικές σε όσους επιβουλεύονται με οποιοδήποτε τρόπο τις ζωές των φτωχών και των αποκλεισμένων.

   
 
 

Καμιά συμμετοχή στο δημοψήφισμα
Δεν παίζουμε σε στημένα παιχνίδια
Όλοι/ες στους δρόμους
Σύγκρουση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη



[Περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger