Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Άχρηστο πολιτικό προσωπικό, που έφθασε ο καιρός να την... κάνει!

Άχρηστο πολιτικό προσωπικό, που έφθασε ο καιρός να την... κάνει!

Και ακόμη μία φορά η Ελλάς, μαστίζεται από κρίση και ανάγκασε τα διεθνή μάτια να στρέφονται πάνω της. Δυστυχώς όχι για καλό, μα για μια ανεπανάληπτη ξευτίλα.
Ένα υποτίθεται πολιτισμένο και αναπτυγμένο κράτος εντός της ΕΕ, που μπήκε σε καθεστώς χρεοκοπίας και τα γεροντάκια κάνουν ουρές για να πάρουν ένα φιλοδώρημα από τη σύνταξή τους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι τραγικές εικόνες που βλέπουμε καθημερινά. Είναι κυρίως η τραγική εικόνα των τηλεπαραθύρων, χωρισμένα σε ροζ και γαλαζοπρασινοποταμίσους, όπου οι φιλοξενούμενοι αραδιάζουν ένα σωρό μαλακίες και τρομάζουν τον κόσμο, αλλά κυρίως τον διχάζουν.
Κι εύλογα αναρωτιέται ο μέσος έλληνας, όχι ο επιχειρηματίας και μεγαλοαστός, αλλά εκείνος που αναγκαστικά πίστεψε και θα συνεχίσει να πιστεύει όλους εκείνους που προεκλογικά τάζουν η ελλάδα θα γίνει παγκόσμια δύναμη, δεν μπορούν όλοι αυτοί να συνεννοηθούν επιτέλους για το κοινό καλό;
Δεν γίνεται μια φορά σ αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα αυτά τα πέντε χρόνια της κρισάρας, να κάτσουν σε ένα κοινό τραπέζι και να πουν «κύριοι τέρμα, δεν ξανακάνουμε εκλογές μέχρι να βρούμε την άκρη. Βάζουμε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και πάμε όλοι μαζί συντεταγμένα στο κονκλάβιο των Βρυξελλών να τους πούμε ένα κι ένα κάνει δύο. Όλοι οι έλληνες ενωμένοι, για να περάσει επιτέλους αυτό το μήνυμα ενότητας. Τι διάολο, σε καιρό πολέμου δεν είμασταν όλοι ενωμένοι και αν μη τι άλλο βγήκαμε κερδισμένοι;
Και τώρα τι έχουμε; Μήπως δεν έχουμε πόλεμο;
Αλλά δυστυχώς, τα μηνύματα ή διαγγέλματα ή δηλώσεις εκατέρωθεν, σπέρνουν μίσος και διχασμό. «Εσείς μας φέρατε ως εδώ, όχι εσείς κλείσατε τις τράπεζες» και άλλα «γαλλικά» που εκτοξεύονται από δω κι από κει κάνουν τον έλληνα να σιχτιρίζει.
Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς.
Ο Τσίπρας προφανώς κατάλαβε πως όσο καλές προθέσεις και να έχει, είναι αδύνατο να τα βάλει με τους λύκους της Ευρώπης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς. Δεν πα να να βγεις από το ευρώ σου λένε. Εμείς θα ολοκληρώσουμε το σχέδιο. Όποιο κι αν είναι αυτό!
Γι αυτό. Όσο ακόμη υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι, ας πάρουμε την καλύτερη-χειρότερη λύση.
Και στην πορεία ας καθήσουν κάτω να βρουν τρόπους αποφυγής της περαιτέρω φτώχειας και των εικόνων ντροπής στα ΑΤΜ των τραπεζών!

Υ.Γ. Μάλλον κλείνει οριστικά ο κύκλος της Μεταπολίτευσης αφού κυβέρνησε και η αριστερά! Καιρός για restart!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger