Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δε διαλέγουμε μνημόνιο, λέμε «όχι» στις αντιλαϊκές προτάσεις κυβέρνησης και δανειστών

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Βουλή
Αυτό που αισθάνονται ο λαός μας και η νεολαία είναι ότι για μια ακόμα φορά εξαπατήθηκαν.
Βλέπουν να διαψεύδονται οι ελπίδες τους. Βλέπουν ότι και οι σημερινοί συγκυβερνώντες και οι χτεσινοί συγκυβερνώντες του βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, εκφοβιστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε για την κρίση, την κατάντια της χώρας, την ανεργία, τη φτώχεια.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, τις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει η χώρα και που κατασπαράζουν χρόνια τώρα, συνεχόμενα, χωρίς σταματημό, πότε με δεξιό πότε με αριστερό κυβερνητικό πρόσημο.
Ο ελληνικός λαός πρέπει πιο αποφασιστικά, απ' ό,τι μέχρι χτες, να βροντοφωνάξει ΟΧΙ άλλη κοροϊδία, ΟΧΙ άλλη αναμονή, συσπείρωση τώρα με το ΚΚΕ.

Το κάλπικο «όχι» της κυβέρνησης σημαίνει «ναι» στο δικό της αντιλαϊκό μνημόνιο
Επιλέγετε την προσφυγή σε δημοψήφισμα με τα διλήμματα της άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου, με τα ερωτήματα εκείνα που είτε απαντήσει «ναι» είτε «όχι» ο λαός, θα βγει χαμένος, θα συνεχιστεί η σφαγή του, θα έχει νέες απώλειες στο εισόδημά του.
Επιλέγετε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε τις λαϊκές αντιδράσεις, την συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του ελληνικού λαού, που φτάνει μέχρι την ουσιαστική αμφισβήτηση της ΕΕ, του ΔΝΤ, των κυβερνητικών επιλογών, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και που τις τελευταίες μέρες αρχίζει να δυναμώνει και σε αυτούς που σας ψήφισαν και ευρύτερα μέσα στις λαϊκές δυνάμεις.
Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο «όχι» και στις προτάσεις για νέα συμφωνία που προτείνουν οι 3 θεσμοί αλλά και στις προτάσεις για συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με «ναι» στη συμφωνία - λαιμητόμο για το λαό, ισοδυναμεί με «ναι» στο αντιλαϊκό μνημόνιο του Τσίπρα, με «ναι» στο να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, αγροτών και άλλων.
Με το δημοψήφισμα προσπαθούν να «φορτώσουν» στο λαό τις νέες αντιλαϊκές προτάσεις τους και οι εταίροι και οι κυβερνώντες, επειδή, λένε, «δε θέλει ρήξη με την ΕΕ».
Να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, σε όλες τις μορφές αστικής διαχείρισης
Εμείς λέμε καθαρά. Το δημοψήφισμα να το δει ο λαός σαν μια ευκαιρία να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση για την ΕΕ. Η ίδια η πείρα οδηγεί εκεί. Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ, συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα, το βλέπει σαν ευκαιρία να διαδώσουμε τις θέσεις μας παραπέρα μέσα στο λαό και τη νεολαία, να αναδείξουμε την ιδεολογική - πολιτική αντιπαράθεση με όλες τις μορφές αστικής διαχείρισης, με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να προβάλουμε πλατιά τις απόψεις μας και τις θέσεις μας για τη διέξοδο από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, από τα δεσμά των ΕΕ - ΔΝΤ, σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και όχι για τη διάσωση της εξουσίας της αστικής τάξης, του καπιταλιστικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του, όπως της ΕΕ, αυτό που επιδιώκουν όλα τα άλλα κόμματα μαζί με την κυβέρνηση, παρά τις διαφορές τους.
Το ΚΚΕ δεν φοβάται οποιαδήποτε εκλογική μάχη, αλλά ούτε τροφοδοτεί αυταπάτες για τα αποτελέσματά της προς όφελος των πραγματικών εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Επιμένουμε ότι όλες οι άλλες προτάσεις που κατατίθενται σήμερα εδώ είναι εναλλακτικές λύσεις σε βάρος του λαού.
Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ στην εκτίμηση και πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο φιλολαϊκό, αφού εκφράζει συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, ανεξάρτητα από την όξυνση των αντιθέσεων μέσα στην Ευρωζώνη. Ούτε οι εκλογές ούτε οποιοδήποτε δημοψήφισμα ούτε κυβερνητικός ανασχηματισμός από την παρούσα Βουλή μπορεί να εγγυηθούν πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική.
Να πει ο λαός το μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του
Η τοποθέτησή μας για το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αρνητική. Αυτό που εμείς θέτουμε στο λαό και το διατυπώνουμε και ως ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί καθαρά είναι:
«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ 3 ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ».
Απορρίπτουμε όλες τις άλλες. Τόσο του υπουργικού συμβουλίου, που λέει «όχι» μόνο στην πρόταση των εταίρων και προβάλλει τη δική του πρόταση, όσο και την πρόταση άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά λένε «ναι» και στην πρόταση για συμφωνία των δανειστών και στην πρόταση για συμφωνία της κυβέρνησης.
Ακριβώς γιατί θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, είτε έτσι είτε αλλιώς, για να του πετάνε μετά στα μούτρα όλοι τους ότι αυτός αποφάσισε. Ετσι, για να επιβεβαιωθεί ξανά ο ποιητής: Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.
Καλούμε και από αυτό το βήμα όλους και όλες να αποβάλουν τη μοιρολατρία, το «δεν γίνεται τίποτα», το μικρότερο κακό, που πάντα εξελίσσεται, όπως βλέπουμε, σε μεγαλύτερο κακό.
Να βροντοφωνάξει ο λαός μας: Δεν διαλέγουμε μνημόνιο, λέμε «όχι» και στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης, που συγκλίνουν στη νέα σφαγή του λαού.
Να πει ο λαός το μεγάλο «ναι» στην κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων. Να πει «ναι» στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, «ναι» στην αποδέσμευση, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger