Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να ανατρέψουμε τώρα παλιά και νέα μνημόνια. Να κηρυχτεί τώρα απεργία.



Το καλοστημένο παιχνίδι των υποτιθέμενων «σκληρών διαπραγματεύσεων» φαίνεται πως τελειώνει με μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία που εκτός από την επανέγκριση όλου του προηγούμενου μηνμονιακού οπλοστασίου, φορτώνει τους φτωχούς με νέα δυσβάστακτα μετρά.  Οι προτάσεις που εδώ και καιρό είχαν κατατεθεί τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από αυτή της ΕΕ και των δανειστών παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, διαμορφώνουν μια κατάσταση ενός νέου μνημονίου. Ενός νέου μνημονίου που με όσα διαφορετικά ονόματα και αν το αποκαλέσουμε, όσο και να εξωραϊστεί και να αναβαπτιστεί, έρχεται να φορτώσει στις πλάτες του λαού πρόσθετα μέτρα λιτότητας και φοροληστείας, αποτελώντας ουσιαστικά συνέχεια της λαίλαπας που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να γονατίσουν τον εργαζόμενο - άνεργο λαό και τη νεολαία στο βωμό ενός χρέους που δε δημιούργησαν ποτέ οι ίδιοι. Τα πράγματα είναι απλά: το σκίσιμο των μνημονίων μεταμορφώθηκε σε μία κυβερνητική προσπάθεια για να ζήσουμε στο «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», και η «ελπίδα» μετουσιώθηκε στην συνέχιση της μνημονιακής κόλασης και της διαρκούς επιτροπείας των «εταίρων».


Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καλλωπισμό της συμφωνίας, αυτό που έγινε αντιληπτό αυτό το διάστημα, είναι ότι με τον δυνάστη, με τα ντόπια και ξένα κέντρα του κεφαλαίου, δεν έχεις να διαπραγματευτείς τίποτα, πολύ απλά γιατί αποτελούν μια συμμορία που ζει λόγο της αφαίμαξης του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή απανταχού εγχώριοι υποστηρικτές των μνημονίων καλλιεργούν μία καταστροφολογία και κραυγάζουν να υπογραφεί τώρα μία νέα συμφωνία, όσο καταστροφικό κι αν είναι το περιεχόμενο με στόχο την πλήρη εξαθλίωση  της κοινωνικής πλειοψηφίας προκειμένου να βρει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη δυνατότητα και τα μέσα για μια νέα υπεραντιδραστική βουτιά στην εκμετάλλευση. Είναι ουσιαστικά όλοι εκείνοι που στα εργοστάσια τους ανθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το σύγχρονο δουλεμπόριο των «εργολάβων». Είναι εκείνοι που επενδύουν στην διόγκωση της ανεργίας ως εκείνου του στρατηγικού στόχου επανάκαμψης των κερδών τους μέσω της απομύζησης ακόμα περισσότερο της εργατικής δύναμης. Η «διαπραγμάτευση» λοιπόν αποτέλεσε και αποτελεί το πεδίο βελτίωσης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων της χώρας μας από την πλευρά του κεφαλαίου. Είναι ταυτόχρονα η αποτυχία της λογικής που καλλιεργεί αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση και για το κεφάλαιο και για τους εργάτες.

Με τη στάση της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητά ένα συμβιβασμό εντός Ε.Ε., εξυπηρετεί το χρέος και υποτάσσεται στις ορέξεις του κεφαλαίου, ξεδιπλώνοντας προτάσεις που βρίσκονται στο πλευρό της αστικής πολιτικής και ενάντια στις λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Παράλληλα, δημιουργείται μία κατάσταση όπου μας καλούν να λάβουμε ένα ρόλο παρακολουθητή και χειροκροτητή στις κυβερνητικές επιλογές, που γίνονται χωρίς εμάς για εμάς, καλλιεργώντας ένα νέου τύπου κυβερνητικό συνδικαλισμό που εδράζεται στην ολοένα και βαθύτερη εμπέδωση ενός συναινετικού κλίματος ταξικής ειρήνης, ενός μονοιάσματος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων με τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο όνομα της εθνικής σωτηρίας και της υποσχόμενης πορείας από την κρίση προς την ανάπτυξη. Στο φόντο όλων αυτών φαίνεται να στρώνεται ο δρόμος για μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής.

Δεν πάει άλλο έτσι, να πάει αλλιώς! Στο προσκήνιο ο λαός και οι ανάγκες του!

Για μας είναι αναγκαίο να γίνει ένα πρώτο βήμα για να σπάσει κάθε λογική ανάθεσης και συναίνεσης στον εκβιασμό και την τρομοκρατία. Είναι αναγκαίο για να μην πάνε στράφι όλοι οι αγώνες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενους και τη νεολαία , να βγούμε και πάλι στους δρόμους και να ορθώσουμε το ανάστημά μας στο ύψος των αναγκών μας!  Θεωρούμε ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή η διεκδίκηση όσων μας ανήκουν και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει. Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δημιουργηθεί τώρα ένα αγωνιστικό ρεύμα που να εναντιωθεί και αν ακυρώσει τόσο τη νέα συμφωνία όσο και τα παλιά μνημόνια, με μια μαχητική επανεμφάνιση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος με πρωταγωνιστικό ρόλο και στόχο να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, για μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφαλιστικά δικαιώματα, επίδομα ανεργίας και πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτά και όσα ακόμα ζητάμε, αλλά πρέπει να τα κατακτήσουμε με μαχητικό, επιθετικό αγώνα, αγώνα και σύγκρουση με όσους μας τα στερούν, την ίδια την καπιταλιστική κυριαρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία την Τρίτη 30/06 στις 19:00 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου

Ανυπότακτοι Σιδηροδρομικοί
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger