Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κλειστός ο δίαυλος με Θεσσαλονίκη των Βορείων Σποράδων


Τα νησιά ζητούν να αποκατασταθεί η επικοινωνία με Θεσσαλονίκη
Αποκομμένα από τη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν και τα τρία νησιά
Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί στους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων η απουσία δρομολογίων από τη Βόρεια Ελλάδα και ως εκ τούτου συνεχίζονται οι προσπάθειες, προκειμένου να ανοίξει και πάλι ο δίαυλος της θαλάσσιας επικοινωνίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 Η συγκεκριμένη γραμμή παραμένει ανενεργή τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, κατ’ επέκταση, να υφίστανται ταλαιπωρία, καθώς αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να ταξιδεύουν οδικώς μέχρι το Βόλο, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί.
Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παράγοντες της Σκιάθου που εμπλέκονται με τον τουρισμό, το αίτημα της ενεργοποίησης της θαλάσσιας γραμμής με τη Θεσσαλονίκη έχει κατ’ επανάληψη διατυπωθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι τα επισκέπτονται κατά κύματα στη διάρκεια του καλοκαιριού.
«Πύλη εισόδου των Βαλκανίων προς τις Βόρειες Σποράδες» χαρακτηρίζουν, εξάλλου, τη συγκεκριμένη γραμμή οι επαγγελματίες της Σκοπέλου, εκτιμώντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει η ανάλογη προθυμία από την πλευρά των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Το οφέλη που θα προκύψουν από τη σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη είναι πολλά, διότι η Βόρεια Ελλάδα διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τη Μαγνησία. Λαμβανομένου, παράλληλα, υπόψη του γεγονότος ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Βαλκάνιων επισκεπτών, είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξει εκ νέου ο δίαυλος της θαλάσσιας επικοινωνίας των νησιών με τη Θεσσαλονίκη.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου και η Αλόννησος, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Θεσσαλονικείς και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας γραμμή, εντούτοις, πολλοί τουρίστες ταξιδεύουν μέσω Βόλου, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger