Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σποράδες Ξένοι τουρίστες με εθελοντική δράση στη Σκόπελο



Πληθώρα μονοπατιών διαθέτει η Σκόπελος
Οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου συνδράμουν τις πρωτοβουλίες καθαρισμού μονοπατιών από αλλοδαπούς
Η ενίσχυση και ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού κατέχει εξέχουσα θέση στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, έχοντας ως στόχο την προβολή του νησιού μέσα από διαφορετικές προτάσεις.
Οι επαγγελματίες του νησιού προωθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πεδίο, συνδράμοντας παράλληλα την εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των μονοπατιών του νησιού, από αλλοδαπούς φυσιολάτρες.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από ένθερμη φίλη της Σκοπέλου, τη Βρετανίδα Χέδερ Πάρσον, σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων της Σκοπέλου. Η κ. Πάρσον, η οποία δραστηριοποιήθηκε ως ξεναγός, οργανώνοντας εναλλακτικές δράσεις με γκρουπ ξένων επισκεπτών, δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προωθώντας τους καθαρισμούς μονοπατιών.
Τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων ενισχύουν την παραπάνω δραστηριότητα, προτείνοντας στην κ. Πάρσον την καταγραφή μονοπατιών με GPS, παράλληλα με τη συγγραφή βιβλίων, προκειμένου να γίνει πιο οργανωμένα η διαδικασία προώθησης και ανάδειξης των μονοπατιών του νησιού.
Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να καταγραφεί η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού, τα σπάνια είδη ορχιδέας και άγριων πεταλούδων που υπάρχουν στο νησί, μέσα από αφιερώματα και δημοσιεύματα με διεθνή εμβέλεια.
Η χλωρίδα και η πανίδα, οι θάλασσες, οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, ο καταδυτικός τουρισμός, ο περίπλους των ακτών που δεν είναι προσβάσιμες οδικώς, από το Ελιος μέχρι τον Πάνορμο και από τον Αγνώντα προς την κατεύθυνση της Σκοπέλου και του Στάφυλου, με καγιάκ, οι πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες προβάλλονται το νησί και οι επαγγελματίες της Σκοπέλου, συνθέτουν το εναλλακτικό πλαίσιο δράσης που αναπτύσσεται στο νησί με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων.
Ουσιαστικός στόχος των ξενοδόχων της Σκοπέλου είναι, ταυτόχρονα, η συνεργασία με τις Ενώσεις των άλλων δύο νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης του τοπικού προϊόντος της κάθε περιοχής αλλά και συνολικά, προκειμένου να προωθηθεί στη συνέχεια και σε επίπεδο Μαγνησίας.
Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι δημιουργούνται νέες προοπτικές τουριστικής προβολής όταν προσφέρεται ποικιλία προτάσεων και δράσεων για τους επισκέπτες, ενώ όπως σημειώνει η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου, είναι ωφέλιμες για την κάθε περιοχή οι εναλλακτικές προτάσεις και δράσεις που περικλείουν τα τοπικά προϊόντα όπως το δαμάσκηνο, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger