Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σποράδες Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών από το Λιμεναρχείο Σκιάθου



Για τους κινδύνους της θάλασσας και τη σημασία της πρόληψης
Για τους κινδύνους που ελλοχεύει η θάλασσα και για τη σημασία της πρόληψης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Σκιάθου με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε στο Β’ και στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, αντίστοιχα, από στελέχη της Υπηρεσίας μας παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και εγκεκριμένου από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν συνολικά ογδόντα μαθητές της Α’ δημοτικού, στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσης των πολιτών εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.
Προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των γονέων και των παιδιών σε θέματα τα οποία άπτονται των κινδύνων που εγκυμονεί η θάλασσα και για τα προληπτικά εκείνα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, ώστε το θαλάσσιο μπάνιο να εξακολουθεί να είναι απόλαυση και όχι να αποτελεί - δυνητικά- εστία κινδύνου, διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό έντυπο στους μαθητές για την ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger