Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση σε ξενοδοχείο που συνεργάζεται με «δουλεμπορικό»

Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τη σύμβαση για όλους μέχρι το τέλος του μήνα
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου μέσα στο ξενοδοχείο
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου μέσα στο ξενοδοχείο
Μαζική παρέμβαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που απασχολεί καμαριέρες μέσω «δουλεμπορικού» γραφείου, έκανε τη Δευτέρα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, που έγινε με πανό και συνθήματα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, τους τρεις τελευταίους μήνες, το «δουλεμπορικό» δεν πληρώνει ούτε καν τα 586 ευρώ που τους δίνει για μηνιάτικο, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης. Επιπλέον, για το ίδιο διάστημα, τις έχει ανασφάλιστες.
Το Συνδικάτο είχε ζητήσει εδώ και βδομάδες από την εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και από το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει άμεσα αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, να προσληφθούν οι καμαριέρες από το ξενοδοχείο και να ισχύσουν και γι' αυτές οι όροι αμοιβής και εργασίας που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους.
Ωστόσο, ούτε η εργοδοσία συμμορφώθηκε, ούτε βέβαια το υπουργείο παρενέβη, με αποτέλεσμα το Συνδικάτο να αποφασίσει τη δυναμική παρέμβαση, προχτές, Δευτέρα.
Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, που έγινε μπροστά στα μάτια των πελατών του ξενοδοχείου, μέσα στο λόμπι, εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε μέχρι το τέλος του μήνα να αποκαταστήσει, με βάση την κλαδική σύμβαση, τις καμαριέρες που απασχολεί μέσω του «δουλεμπορικού», το οποίο, να σημειωθεί, ανήκει στον πρώην διευθυντή προσωπικού μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων!
Το Συνδικάτο παραμένει σε επιφυλακή για κάθε εξέλιξη και καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger