Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Π ροωθείται η κατασκευή υδατοδρομίου στη Σκόπελο

idroplano
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση κατασκευής του υδατοδρομίου στη Σκόπελο. Η διαβούλευση ολοκληρώνεται σε ένα μήνα και θα εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου προτείνεται να χωροθετηθούν στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας, κοντά στο travel-lift και έχουν συνολική επιφάνεια 100,00 m2 . Η έκταση αυτή έχει παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, στην Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΙΚΕ, θυγατρική της ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ, προκειμένου ν’ αναπτύξει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση επιβατών και υδροπλάνων. Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν προκατασκευασμένο, μετακινούμενο οικίσκο, επιφάνειας 50,0 τ.μ. περίπου (ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες και συνθήκες), με χώρους για την έκδοση και έλεγχο των εισιτηρίων, την αναμονή των επιβατών και τη φύλαξη των αποσκευών τους καθώς και χώρους υγιεινής.

Στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πλωτή προβλήτα με δυνατότητα για ταυτόχρονη πρόσδεση έως δύο υδροπλάνων, διαστάσεων εκάστου 2,5 x 20 m περίπου, η οποία φέρει πλωτήρες ενώ αγκυρώνεται στον πυθμένα της θάλασσας (τοπικό βάθος 3,0 m περίπου) προκειμένου να διατηρείται σταθερή σε περίπτωση ανέμου, κυματισμού κλπ. Στην προβλήτα θα πλευρίζει και θα προσδένεται το υδροπλάνο για την επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών και τη φόρτωση – εκφόρτωση αποσκευών – φορτίων. Η προβλήτα αυτή θα συνδυάζεται με γέφυρα (ράμπα) για τη γεφύρωση του υψομετρικού χάσματος της επιφάνειας του νερού με την επιφάνεια της προβλήτας του λιμένα της Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger