Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Θ. Χιώνης: «Όχι» στην πρόταση-«Σκύλλα» των δανειστών και στην πρόταση-«Χάρυβδη» της κυβέρνησης


«Το ΚΚΕ από χθες ακόμη, στη μεγάλη συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα, κάλεσε το λαό να πει το μεγάλο όχι στη συμφωνία, στη συνέχιση της χρεοκοπίας του είτε με την πρόταση "Σκύλλα" των δανειστών, είτε με την πρόταση "Χάρυβδη" των 47 σελίδων της κυβέρνησης». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega», το πρωί του Σαββάτου 27 Ιούνη 2015.

Το ΚΚΕ θα προτείνει να αλλάξει το ερώτημα ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να επιλέξει τόσο το όχι στην πρόταση των δανειστών όσο και το όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.  Το ερώτημα πρέπει να συνδεθεί με την αποδέσμευση από την ΕΕ και την οικονομία που δημιούργησε όλα τα δεινά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. 
Ο Θ. Χιώνης επισήμανε ότι με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα επιβεβαιώνεται ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ο λογαριασμός θα είναι πολύ μεγάλος για το λαό. 
Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ματώνουμε για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός, μέσα στην ΕΕ που δεν είναι «κοινό σπίτι» των λαών, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων που δεν αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο για τους λαούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger