Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τυνησία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο – Στους 39 οι νεκροί

Από την επίθεση στην Τυνησία (Φωτο ΑΡ)
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ενός ενόπλου σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλης Σους της Τυνησίας χθες, με ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο αδελφός μας, ο στρατιώτης του Χαλιφάτου, ο Αμπού Γεχία αλ Καϊρούνι, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε το ΙΚ. Η τζιχαντιστική οργάνωση προσέθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «πορνείο» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 «άπιστοι».
Ένας Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ χθες με ένα αυτόματο όπλο που είχε κρύψει μέσα σε μια ομπρέλα θαλάσσης χθες σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους και σκότωσε 39 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε Βρετανούς τουρίστες και μια Ιρλανδή τουρίστρια.

Η επίθεση, η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, σημειώθηκε τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη έφοδο στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας (22 νεκροί, ανάμεσά τους 21 τουρίστες), η οποία είχε ήδη καταφέρει πλήγμα στον ζωτικής σημασίας τομέα του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger