Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σποράδες Στο επίκεντρο η Σκόπελος



Αρχίζει το Σάββατο ο αγώνας Βορείων Σποράδων με τη συμμετοχή περισσότερων από 37 ιστιοπλοϊκών
Στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος θα τεθεί για μια ακόμη χρονιά η Σκόπελος, μέσω του θεσμοθετημένου Αγώνα Βορείων Σποράδων που πραγματοποιείται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Περισσότερα από 37 ιστιοπλοϊκά σκάφη από 14 ομίλους όλης της χώρας καθώς και ένα σκάφος με Βούλγαρους ιστιοπλόους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα και θα ανοίξουν πανιά για τις Β. Σποράδες.

Για 26η χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει το συγκεκριμένο αγώνα, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.
Την Παρασκευή 29 Μαΐου τα διαγωνιζόμενα σκάφη θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο λιμάνι της Σκοπέλου. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 30 Μαΐου, οι ιστιοπλόοι θα κάνουν εκκίνηση έξω από το λιμάνι της Σκοπέλου κι ο αγώνας αφού θα περάσει από την πόρτα της Στενής Βάλας θα ανέβει στην Πελέρισσα για να τερματίσει στη Στενή Βάλα της Αλοννήσου. Την Κυριακή τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Στενή Βάλα, θα περάσουν από τις νήσους Αδέλφια και θα τερματίσουν στο λιμάνι της Σκοπέλου χαρίζοντας ένα πλούσιο θέαμα.
Με ιδιαίτερο ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον προβλέπεται να διεξαχθεί ο αγώνας, σύμφωνα με τα δελτία καιρού, ενώ οι αγωνιζόμενοι ιστιοπλόοι ελπίζουν να φουσκώσουν τα πανιά τους απολαμβάνοντας τις όμορφες διαδρομές του αγώνα, με συναρπαστική ιστιοφορία.
Μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης από τον ΙΟΒΑΘ έξω από το Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, ενώ θα ακολουθήσει και μία μικρή γιορτή προς τιμή του Βολιώτικου Ομίλου που τιμά τόσα χρόνια τις Σποράδες με τη συγκεκριμένη διοργάνωση και των ιστιοπλόων που στηρίζουν τον Αγώνα Βορείων Σποράδων για 26η χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger