Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σκόπελος καλό ταξίδι καπετάν Γιάννη



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Τελευταίο ταξίδι για έναν 62χρονο καπετάνιο με καταγωγή από τη Σκιάθο, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ κατέλιπε σύζυγο και δύο παιδιά.
Ο άτυχος Ιωάννης Πασχάλης, γεννήθηκε στη Σκιάθο και έβγαλε το πρώτο του ναυτικό φυλλάδιο σε ηλικία 8 ετών, για να πιάσει δουλειά στα καΐκια του πατέρα του Νικόλαου Πασχάλη. Στην επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε ως δόκιμος στα φορτηγά του Εμπειρίκου το 1972 και έπιασε δουλειά για πρώτη φορά στο πλοίο «Ευγενία Σ. Εμπειρίκου», στο οποίο λίγο αργότερα συνέχισε ως Ανθυποπλοίαρχος.

Ως καπετάνιος εργάστηκε το 1980, σε ένα καραβάκι, το «Βόρειες Σποράδες», το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στα νησιά των Β. Σποράδων, ενώ τελευταία ήταν πλοίαρχος στο πλοίο «Διαγόρας» της Blue Star Ferries, που εκτελούσε δρομολόγια από Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου.
Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος, με ζεστό χαμόγελο και αξίες που περνούσαν στους νέους ναυτικούς που μαθήτευσαν δίπλα του.
το Σκόπελος νιους εύχεται τα συλλυπητήρια του σε όλοι την οικογένεια του ..ήταν φίλος και ήταν στην γραμμή στην Σκόπελο σε πολλά πλοία του νομικού  και μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε στον πάντα χαμογελαστό Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger