Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Παράταση για τον έλεγχο ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα στις Σποράδες


Μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ  
Ανάσα για τους ιδιοκτήτες δικύκλων στις Βόρειες Σποράδες και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες ενοικιαζόμενων οχημάτων, μετά την παράταση που δόθηκε, από 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, στην ημερομηνία υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου.
Η παράταση αφορά στα δίκυκλα, των οποίων η άδεια κυκλοφορίας αναγράφει ως έδρα τα νησιά των Σποράδων. Σχετίζεται τόσο με τα καινούργια που υποχρεούνται τεχνικού ελέγχου, καθώς και με όσα το τεχνικό δελτίο ελέγχου που κατέχουν λήγει στο διάστημα αυτό.
Η ανακοίνωση της παράτασης ελέγχου ΚΤΕΟ για τα δίκυκλα, με έδρα τις Βόρειες Σποράδες, ήρθε χθες από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, μετά από δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Στις 13 Μαΐου, οπότε είχε δοθεί παράταση ελέγχου ΚΤΕΟ για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, με έδρα τις Σποράδες, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είχε αναδείξει το μείζον πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες δικύκλων, οι οποίοι απειλούνταν με πρόστιμο.
Πλέον και τα δίκυκλα παίρνουν το χρόνο τους για να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, αν και η απουσία ειδικού συστήματος για τον έλεγχο των δικύκλων από την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, καθιστά μονόδρομο τη μεταφορά των οχημάτων στο Βόλο.

Πιστοποίηση δημόσιων ΚΤΕΟ
Την ίδια ώρα,ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε χθες ότι το τμήμα ΚΤΕΟ της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έλαβε την πιστοποίηση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008.
«Αυτό σημαίνει ότι εφεξής θα παρέχουμε στους πολίτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Κοπάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger