Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Βλάβη χθες στο «Εξπρές Σκιάθος»


Κλιμάκιο ειδικών κλήθηκε να αποκαταστήσει τη μηχανική βλάβη (φωτό: Ράνια Μανασή)
Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών ταξίδεψαν χθες στα νησιά των Βορείων Σποράδων οι 470 επιβάτες οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στο «Εξπρές Σκιάθος», λόγω της μηχανικής βλάβης που σημειώθηκε χθες το πρωί εν πλω στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο.
Οι πλέον υπομονετικοί παρέμειναν στην παραλία έως ότου επισκευαστεί η μηχανική βλάβη, ενώ άλλοι δυσανασχέτησαν όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Συγκεκριμένα, στο δρομολόγιο της επιστροφής, γύρω στις 11 χθες το πρωί, από Σκιάθο προς Βόλο, το πλοίο, το οποίο μετέφερε 63 άτομα, 6 Ι.Χ. και 9 φορτηγά, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή μηχανή. Το «Εξπρές Σκιάθος» συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του με μια μηχανή από την είσοδο του Παγασητικού μέχρι το λιμένα του Βόλου, όπου κατέπλευσε.
Η Λιμενική Αρχή Βόλου απαγόρευσε, στη συνέχεια, τον απόπλου του πλοίου, στο οποίο επιβιβάστηκε αμέσως κλιμάκιο επιθεωρήσεως για να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης, ενώ παράλληλα καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από την εταιρεία, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ζημιά και να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες του τριημέρου.
Στο μεταξύ, ορισμένοι από τους 470 επιβάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν στις 12 το μεσημέρι για τα νησιά, αναχώρησαν τελικά στις 2.30 μμ με το flying cat και άλλοι στις 4.30 μμ με τον «Πρωτέα». Οι υπόλοιποι ανέμεναν υπομονετικά μέχρι το απόγευμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς, προκειμένου να φτάσουν, έστω και με πολύωρη καθυστέρηση, στον προορισμό τους, ενώ η εταιρεία κάλυψε το κόστος του μεσημεριανού γεύματος των επιβατών.
Στις 18.50 πραγματοποιήθηκε χθες το δοκιμαστικό δρομολόγιο, προκειμένου να δοθεί στη συνέχεια το «πράσινο φως» για τον απόπλου του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger