Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πληρότητα 70% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Σκιάθο άραγε στην Σκόπελο πιάσαμε το 40% ?


Λιγότερες κρατήσεις καταγράφονται στη Μαγνησία σε σύγκριση με πέρυσι
Οι ξενοδόχοι στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις
Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στην κατεύθυνση των εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους δανειστές είναι στραμμένα τα βλέμματα των ξενοδόχων, οι οποίοι κάνουν λόγο για πληρότητες 70% κατά μέσο όρο στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας κυμαίνονται γύρω στο 75% και στο υπόλοιπο Πήλιο γύρω στο 50% τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Αναλύοντας τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης υπογραμμίζει ότι «ενώ η αρχική εικόνα ήταν πολύ θετική, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «πάγωμα» διότι ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί από τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης ρήξης και όλοι εμφανίζονται εξαιρετικά διστακτικοί. Πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί, από όλες τις παρατάξεις, τονίζει ο ίδιος, ότι πλήττεται ο τουρισμός από την αβέβαιη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».
Στο μεταξύ, υπάρχουν προσδοκίες για αφίξεις της τελευταίας στιγμής, «αρκεί να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας» όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «εάν έκλεινε αύριο, ως διά μαγείας, η συμφωνία, θα ανέβαιναν κατακόρυφα τα ποσοστά πληρότητας, διότι το κλίμα που επικρατεί, δεν αφήνει τον κόσμο να προγραμματίσει τις διακοπές του».
Τα υψηλά ποσοστά των κρατήσεων του παρελθόντος που άγγιζαν τριψήφια νούμερα, δεν είναι δυνατό, σε καμία περίπτωση, να συγκριθούν με την τωρινή, μάλλον υποτονική κατάσταση. «Ας ελπίσουμε ότι θα αντιληφθούν σύντομα οι πολιτικοί ότι πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό η συμφωνία, διότι προκαλούνται τεράστια προβλήματα στον τουρισμό» επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας.
Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, τα ποσοστά πληρότητας είναι ανάλογα και υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 70% κατά μέσο όρο ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Σε γενικές γραμμές, η φετινή κίνηση είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τις παλιές, καλές εποχές, πριν από την κρίση. «Ο Μάιος παρουσιάζει μειωμένη κίνηση στο σύνολό του και συνετέλεσαν σε αυτό διάφοροι παράγοντες, όπως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, και η γενικότερη εικόνα που προβάλλεται στο εξωτερικό το τελευταίο τετράμηνο, μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα» υπογραμμίζει ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.
Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχει κινητικότητα από τον εισερχόμενο τουρισμό, ενώ παράλληλα αναμένονται και Ελληνες επισκέπτες στο νησί.
Οι αισιόδοξες σκέψεις δεν λείπουν, ωστόσο, όπως άλλωστε και η ελπίδα της τουριστικής ανάκαμψης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με πνεύμα συνεργασίας. Σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει στο σημείο αυτό ο κ. Κουκουλάκης, «είναι αναγκαία η συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να επιχειρήσουμε μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής τού νησιού διεθνώς, σε συνεργασία με εταιρεία μάρκετινγκ, προκειμένου να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger