Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σποράδες Πρεμιέρα με 600 ξένους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου



Από την υποδοχή των πρώτων ξένων επισκεπτών της Σκιάθου
Σύμφωνα με τα στατιστικά του Απριλίου καταγράφηκαν 883 επισκέπτες με πτήσεις εσωτερικού
Ανοιξε η αυλαία της φετινής σεζόν για το νησί του Παπαδιαμάντη, με τις τέσσερις πρώτες αφίξεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, τα οποία μετέφεραν 600 περίπου επισκέπτες από την Αγγλία και την Ολλανδία, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.
Παράλληλα καταγράφηκαν 883 αφίξεις τουριστών με πτήσεις εσωτερικού από Αθήνα προς τη Σκιάθο, στη διάρκεια του Απριλίου.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που καταγράφονται, εκτιμάται ότι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ είναι διάχυτη η προσδοκία ότι η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τον αερολιμένα της Σκιάθου.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Παναγιώτης Διολέττας και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης, υποδέχθηκαν την Παρασκευή 1η Μαΐου, τους πρώτους 80 Ολλανδούς τουρίστες που κατέφτασαν στο νησί της Σκιάθου με πτήση τσάρτερ. Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Σκιάθου, καλωσόρισαν τους επισκέπτες προσφέροντάς τους ως δώρα, έντυπο υλικό με τις παραλίες, τα μοναστήρια και τα μονοπάτια του νησιού και γλυκά.
Οι επισκέπτες από την Ολλανδία φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την κίνηση αυτή του Δήμου Σκιάθου, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις διακοπές τους στο νησί του Παπαδιαμάντη.
Σε πρώτη φάση, σημείο εκκίνησης των αεροπορικών αφίξεων ήταν η περασμένη Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό αφίξεων, θα υπάρξει σταδιακή αύξηση στη διάρκεια της φουλ σεζόν.
Αύξηση αναμένεται από την Ιταλική αγορά, με τις πρώτες πτήσεις να προγραμματίζονται στα τέλη Μαΐου. Παράλληλα, καταφθάνουν τις επόμενες μέρες οι πρώτοι αλλοδαποί επισκέπτες από τη Βιέννη, ενώ υπολογίζεται ότι οι ξένες αγορές θα κινηθούν σε θετικό επίπεδο, στο σύνολό τους.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική κίνηση στο νησί, η οποία θα αυξηθεί σταδιακά, όταν θα ανοίξει τις πύλες τους, το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.
«Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι θα κυμανθεί στα περσινά δεδομένα η φετινή σεζόν, ενώ υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω αύξησης, εφόσον επέλθει ισορροπία στο πολιτικό πεδίο» όπως αναφέρει ο ίδιος.
Στη Σκόπελο, αντίστοιχα, το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του μήνα, ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης των αφίξεων των τουριστών από το εξωτερικό. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, Μαρία Βογιατζόγλου, υπογραμμίζει ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, και έχουν παγώσει οι κρατήσεις, αλλά εάν εκλείψει το κλίμα αστάθειας, εκτιμούμε ότι θα εξελιχθεί καλύτερα η σεζόν».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger