Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σοκ: Έριξε πτώμα μετανάστη στους καρχαρίες

Ένας δουλέμπορος στην Ιταλία έριξε στην γεμάτη καρχαρίες θάλασσα, το πτώμα ενός άτυχου μετανάστη ο οποίος έχασε την ζωή του κατά τον διάπλου της Μεσογείου, εξαιτίας της εισπνοής καυσίμων.
Ο εν λόγω δουλέμπορος συνελήφθη από την αστυνομία της Ραγκούζα στην Σικελία, κατηγορούμενος για παράνομη μετανάστευση και για την εγκατάλειψη του πτώματος του άτυχου μετανάστη στην θάλασσα.

Στο μεταξύ, το μεταναστευτικό εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι για τις αρχές της Ιταλίας, με τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων να αυξάνει διαρκώς.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων αρχών, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ο συνολικός αριθμός των αποβιβάσεων από την αρχή του χρόνου είναι πιθανό να ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες.
Παρά το γεγονός πως πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες δικαιούνται παροχής ασύλου εξαιτίας των συγκρούσεων και της έλλειψης θεμελιωδών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, εντούτοις οι ρυθμοί παροχής ασύλου στην Ιταλία παραμένουν υπερβολικά αργοί.
"Το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να λυθεί στην ρίζα του, με διαδικασία σταθεροποίησης της Λιβύης", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του προς το ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24.
Το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό.
"Μια οικονομική υπερδύναμη σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξοδέψει κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για το μεταναστευτικό. Πρέπει να πληγούν οι οργανώσεις των δουλεμπόρων και να σταθεροποιηθεί, παράλληλα, η Λιβύη".
Ο Τζεντιλόνι κατέστησε παράλληλα σαφές πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στα πλεούμενα που μεταφέρουν τους μετανάστες στην νότια Ιταλία έχουν παρεισφρήσει ισλαμιστές τρομοκράτες, σε αντίθεση με τους φόβους που είχαν εκφραστεί για την είσοδο τρομοκρατικών στοιχείων στο νησί της Λαμπεντούζα.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι εξαιτίας των συνεχών αφίξεων μεταναστών θα πρέπει να εξευρεθούν επειγόντως άλλες 6.500 θέσεις σε νέα κέντρα παραμονής, διότι όσα έχουν δημιουργηθεί έως τώρα είναι υπερπλήρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger